ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Αγωνιστική ανατροπών

Ο ΠΑΟ «πήρε κεφάλι» στη βαθμολογία. Δεύτερη πέρασε η ΑΕΚ, ενώ τρίτος είναι πλέον ο Ολυμπιακός

Τρίτη 22 Μάρτη 2005

Sportidea

Γκολ και στην Καλλιθέα πέτυχε ο Γκέκας για τον ΠΑΟ
Αγωνιστική των εκπλήξεων και των ανατροπών ήταν η 23η, στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Α' Εθνικής. Επτά... βήματα πριν το φινάλε, είχαμε αλλαγές στην κορυφή αλλά και την ουρά. Επίσης είχαμε νέες αποδείξεις ότι ένας βασικός πυλώνας του αθλήματος νοσεί βαρύτατα. Κάποιες από τις διαιτησίες δεν ήταν απλά λανθασμένες. Ηταν κάκιστες, σε βαθμό προκλητικό. Οι «πρωταγωνιστές» εξέθεσαν εαυτούς, τους εκλέκτορές τους και εν τέλει το σύστημα. Αυτό που αναπαραγάγει συνεχώς - γιατί άραγε και με ποια κριτήρια; - διαιτητές οι οποίοι αγνοούν τους κανονισμούς και έχουν «τσακωθεί» (συνειδητά ή όχι) με... την κοινή λογική και το προφανές. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΠΑΕ, η οποία - και ως συνέχεια για την μεταξύ τους διαμάχη - εξαπολύει μύδρους κατά της ΕΠΟ, θεωρώντας την αποκλειστικά υπεύθυνη.

Ο Ολυμπιακός έχασε άλλους δύο βαθμούς, μετά το 1-1 με τον ΟΦΗ, και υποχώρησε στην τρίτη θέση. Βέβαια, το αποτέλεσμα είναι «μαγική εικόνα». Οι φιλοξενούμενοι - ειδικά στο β' ημίχρονο - κυριάρχησαν απόλυτα, έχασαν σωρεία ευκαιριών, δεν τους δόθηκε πέναλτι... Ολα αυτά όμως δε στάθηκαν ικανά ν' αποτελέσουν δικαιολογία. Μπορεί για τρίτο συνερχόμενο αγώνα οι «ερυθρόλευκοι» να απέδωσαν ικανοποιητικό ποδόσφαιρο, αλλά είχαν απώλειες. Ετσι το κλίμα είναι πολύ βαρύ. Δυνάμωσαν οι φωνές που ζητούν απομάκρυνση του Μπάγεβιτς, τον οποίο πάντως χτες το ΔΣ της ΠΑΕ, με ανακοίνωσή του, υποστήριξε: «η ομάδα έχει προπονητή και δεν ψάχνει»...

Αντίθετα στον Παναθηναϊκό και στην ΑΕΚ, περισσεύουν τα χαμόγελα. Αμφότεροι επικράτησαν εύκολα και ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία. Οι «τριφυλλοφόροι» είναι πρώτοι, έχουν τους διώκτες τους στη «Λεωφόρο» και βάσιμα επισημαίνουν ότι είναι πλέον οι οδηγοί και όλα εξαρτιούνται από τους ίδιους. Οι «κιτρινόμαυροι» συνεχίζουν να εκπλήσσουν ευχάριστα, εαυτούς και αλλήλους. Παρουσιάζουν ουσία, αλλά ορισμένες φορές και θέαμα, έχουν την ένθερμη αλλά κόσμια συμπαράσταση των φιλάθλων τους και βρίσκονται στη δεύτερη θέση (οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ). Παρ' όλα αυτά επιμένουν στο μονότονο «δεν πάμε για πρωτάθλημα».

Ο Μ. Μαζαράκης (ξανα)έγινε αρνητικός πρωταγωνιστής μιας συνάντησης. (Ξανα)ανακάλυψε πέναλτι και αρνήθηκε στην Κέρκυρα το δικαίωμα που είχε κερδίσει στον αγωνιστικό χώρο. Να πάρει τρεις βαθμούς και να παλεύει από καλύτερη θέση για την παραμονή. Ο ΠΑΟΚ, έστω και δύσκολα, επικράτησε της Χαλκηδόνας και συνεχίζει την πετυχημένη πορεία (με τεχνικό τον Καραγεωργίου) που του δίνει βάσιμες ελπίδες παρουσίας στο ΟΥΕΦΑ.

«Φωτιά» στην επικίνδυνη ζώνη έβαλε το διπλό της Καλαμαριάς. Οι «πόντιοι» κέρδισαν μέσα στο Καυταντζόγλειο και απομακρύνθηκαν - έστω και οριακά - από τη γραμμή υποβιβασμού, ανακατεύοντας τα δεδομένα. Η (δίκαιη) νίκη του Ιωνικού επί του Αρη, βοήθησε αρκετά τους γηπεδούχους και δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο την προσπάθεια των φιλοξενουμένων, για παραμονή στην κατηγορία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Tα εύκολα δύσκολα έκανε η ΑΕΚ (2024-07-26 00:00:00.0)
Χωρίς νικητή το ντέρμπι «Δικεφάλων» (2019-10-01 00:00:00.0)
Ακάθεκτοι οι «Ευρωπαίοι», «φουριόζοι» ΠΑΟ και Αρης (2018-09-18 00:00:00.0)
Αμετάβλητη η κορυφή (2017-12-12 00:00:00.0)
Ρευστή κατάσταση (2006-03-28 00:00:00.0)
Νέο ενδιαφέρον (1998-03-04 00:00:00.0)