ΛΑΡΙΣΑ - ΔΙΒΑΝΙ ΠΑΛΛΑΣ
Δυναμική διαδήλωση μέσα στο ξενοδοχείο

για την ανάκληση συνδικαλιστικής απόλυσης

Πέμπτη 24 Μάρτη 2005

Από τη χτεσινοβραδινή διαδήλωση μέσα στο ξενοδοχείο «Διβάνι» στη Λάρισα
Με μια αποφασιστική κατάληψη στο σαλόνι του ξενοδοχείου «Διβάνι Παλλάς», εκατοντάδες εργαζόμενοι της Λάρισας στρίμωξαν χτες το βράδυ στον τοίχο τον εργοδότη που τόλμησε να απολύσει τη συνδικαλίστρια Φρόσω Γρίβα, επειδή διεκδίκησε τα δικαιώματα των συναδέλφων της, μπροστά στην επικείμενη ανακαίνιση του ξενοδοχείου. Η Φρόσω Γρίβα, Γραμματέας του Συνδικάτου Επισιτισμού και Τουρισμού Λάρισας, απολύθηκε χτες, λίγες μόλις μέρες μετά τη συμμετοχή της στην απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ.

«Εκανα απεργία, όπως κάθε φορά. Τώρα βρήκε αφορμή την ανακαίνιση για να μας ξεπαστρέψει. Δε θα περάσει έτσι! Σήμερα η εργοδοσία πήρε μια πρώτη απάντηση. Θα πάρει κι άλλες, πιο μαζικές, πιο δυναμικές», είπε στο «Ρ» η απολυμένη συνδικαλίστρια, αργά χτες το βράδυ και ενώ η κατάληψη ήταν σε εξέλιξη. Τη συνέχιση των αγώνων μέχρι την ανάκληση της απόλυσης επιβεβαίωσε και ο Τ. Τσιόγκας, πρόεδρος του ΕΚΛ και βουλευτής του ΚΚΕ, που προειδοποίησε για μπαράζ απολύσεων με αφορμή την ανακαίνιση, κατά τα πρότυπα των ξενοδοχείων της Αθήνας πριν την Ολυμπιάδα.

Στο σαλόνι του ξενοδοχείου δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο από τους εργάτες της Λάρισας, που με το σύνθημα «μεγαλοξενοδόχοι ακούστε το καλά, αυτές οι απολύσεις θα μείνουν στα χαρτιά», έστειλαν μήνυμα στον εργοδότη πως θα τους βρίσκει καθημερινά μπροστά του αν δεν ανακαλέσει την απόλυση. Αργά το βράδυ, οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν, διαβεβαιώνοντας ότι θα επιστρέψουν, αν η σημερινή τριμερής συνάντηση που ζήτησε η εργοδοσία δεν καταλήξει στην επαναπρόσληψη της συνδικαλίστριας. Η αστυνομία της Λάρισας φρόντισε να συμπαρασταθεί στην εργοδοσία, στέλνοντας τρεις ασφαλίτες έξω από το ξενοδοχείο, τους οποίους οι εργαζόμενοι πήραν «στο κατόπι», αποχωρώντας.