ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
«Γροθιά» στο κεφάλαιο οι κοινοί ταξικοί αγώνες

Εκδήλωση για τα ταξικά μας αδέλφια, που ζουν και δουλεύουν στην Ελλάδα, διοργανώνει η Γραμματεία Μεταναστών του ΠΑΜΕ, το Σάββατο 2 Απρίλη

Κυριακή 27 Μάρτη 2005

Eurokinissi

Υπάρχει λύση στα προβλήματα των μεταναστών: Η συμπόρευση με τους Ελληνες εργάτες, στους καθημερινούς ταξικούς αγώνες
Οι μετανάστες είναι ταξικά μας αδέλφια. Κι ο δικός τους αγώνας ενάντια στις βάρβαρες συνθήκες ζωής και δουλιάς, που τους επιβάλλει το κεφάλαιο, είναι κοινός αγώνας ολόκληρης της εργατικής τάξης ενάντια στους εκμεταλλευτές της.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, ξεδιπλώνοντας με μεγαλύτερη ένταση και συγκεκριμένο σχεδιασμό τη δουλιά τους στους αλλοδαπούς εργάτες, καλώντας στην εκδήλωση που διοργανώνει η Γραμματεία Μεταναστών το Σάββατο, 2 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ., στο Συνδικάτο Οικοδόμων.

Πρόκειται για μια εκδήλωση - σταθμό στη δουλιά που έγινε και που θα ενταθεί σε κάθε τόπο εργασίας, με στόχο τη συσπείρωση των μεταναστών στα σωματεία τους, την αφύπνιση της ταξικής τους συνείδησης.

Από τη μεριά της κυβέρνησης και της ΕΕ είναι καθαρό ότι θα εξακολουθήσουν να προσφέρουν τους μετανάστες «λεία» στην κερδοσκοπική λαιμαργία του κεφαλαίου.

Η οργή δεν αρκεί. Διαρκώς το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει ότι οι μετανάστες, ως τμήμα της ντόπιας εργατικής τάξης, πρέπει να γίνουν μια γροθιά με τους Ελληνες εργάτες. Οτι η στυγνή εκμετάλλευση που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες, ο εγκλωβισμός τους στην παρανομία, ο ρατσισμός και η ξενοφοβία, ο αυταρχισμός και η κρατική καταστολή, που μεθοδευμένα ξεσπάνε πάνω τους, είναι όλα ζητήματα της ταξικής πάλης.

Ο ενωμένος ταξικός αγώνας είναι η μόνη ρεαλιστική διέξοδος για τους εργαζόμενους κάθε φυλής, χρώματος και θρησκείας. Ετσι όπως Ελληνες και αλλοδαποί εργαζόμενοι θρήνησαν μαζί το συνάδελφο που άφησε την τελευταία του πνοή στα εργοτάξια -κάτεργα των μεγαλοεργολάβων, όπως έκλεισαν μαζί τις πύλες των εργοστασίων, όπως περιφρούρησαν μαζί το ωράριο και το πενθήμερο, το ίδιο ενωμένοι πρέπει να απαντήσουν στα αντεργατικά σχέδια του κεφαλαίου, στην υπονομευτική τακτική που τους θέλει διασπασμένους. Να «οργώσουν» τους χώρους δουλιάς, να κουβεντιάσουν με τον εργάτη μέσα στο γιαπί, πάνω από την κλωστική μηχανή, δίπλα στο πλυντήριο, να τον πείσουν ότι η σιωπή και η αδράνεια το μόνο που κάνουν είναι να γεμίζουν τα θησαυροφυλάκια των αφεντικών με τους δικούς του κόπους.

Το ΠΑΜΕ ήδη έχει ξεκινήσει τη συγκρότηση Επιτροπών Μεταναστών σε χώρους όπου εργάζονται πολλοί αλλοδαποί, σημειώνει στο «Ρ» ο Σεΐτ Αλντογάν, μέλος της Γραμματείας Μεταναστών του ΠΑΜΕ. Φανερά είναι και τα αποτελέσματα: «Τέτοιες πρωτοβουλίες έχουν αγκαλιάσει τους μετανάστες. Σε πολλά συνδικάτα υπάρχουν στη διοίκηση μετανάστες και οι ίδιοι οι μετανάστες παίρνουν πρωτοβουλίες για να ενώσουν τη φωνή τους με τα σωματεία».

Θετική είναι και η εικόνα που καταθέτει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, με πλούσια εμπειρία από κοινούς αγώνες όλων των εργατών, για την καταβολή του μεροκάματου, για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας. «Καταφέραμε να σπάσει η διστακτικότητα που υπήρχε, να γίνει αγωνιστική δράση, με την καθημερινή προσφορά του συνδικάτου, γενικά του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος», τονίζει ο Γ. Θεοδώρου, γραμματέας του Συνδικάτου.