ΜΠΑΣΚΕΤ
Ολα ανοιχτά
Τρίτη 29 Μάρτη 2005

Sportidea

Το δρόμο προς την κορυφή άνοιξε το Μαρούσι
Οι ήττες των φαβορί που άλλαξαν τους συσχετισμούς στην κορυφή, αλλά και ο συνωστισμός για μια θέση στην πρώτη τετράδα, την οποία διεκδικούν (μαθηματικά τουλάχιστον) 6 ομάδες, είναι το αποτέλεσμα της 22ης αγωνιστικής στην Α1.

Στη μάχη για το «ρετιρέ» μεγάλος κερδισμένος ήταν το Μαρούσι, που νίκησε στο ντέρμπι κορυφής τον Παναθηναϊκό με 75-55 και πλησίασε τους «πράσινους» στον ένα βαθμό. Κερδισμένος της αγωνιστικής θα πρέπει να θεωρηθεί και ο Πανιώνιος, που με την επικράτησή του με 100-74 επί του Ιωνικού ΝΦ/Αμαλιάδας ρέφαρε το χαμένο έδαφος και ξαναβρέθηκε στην τρίτη θέση. Σε αυτό συντέλεσε και το «στραβοπάτημα» της ΑΕΚ εντός έδρας από τον Απόλλωνα Πάτρας, αφού ο «Δικέφαλος» ηττήθηκε με 76-77. Ετσι οι Πατρινοί, με τους βαθμούς που πήραν, βλέπουν ακόμα και μια θέση στα πλέι οφ. Αντίθετα, η ΑΕΚ τώρα θα πρέπει να παλέψει και για μια θέση στην τετράδα. Σημαντικό βήμα για την παραμονή της στην κατηγορία έκανε η ΜΕΝΤ, που νίκησε τον Ολυμπιακό με 89-87 και πλέον η οκτάδα για τους «ερυθρολεύκους» περνάει σε δύσκολους δρόμους. «Ζωντανός» στη μάχη της τετράδας έμεινε ο Αρης, που νίκησε τον Πανελλήνιο στην Κυψέλη με 82-74.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Παναθηναϊκός 40, Μαρούσι 39, Πανιώνιος 35, Αρης 35, ΠΑΟΚ 35, Μακεδονικός 34, Ολυμπιακός 32, Απόλλων Πάτρας 32, Ηρακλής 31, ΜΕΝΤ 29, Ολύμπια Λάρισας 29, Ιωνικός ΝΦ/Αμαλιάδας 28, Πανελλήνιος 28.