ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ «ΣΟΦΤΕΞ»
Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο
Πέμπτη 31 Μάρτη 2005

Eurokinissi

Από τη χτεσινή συγκέντρωση των απολυμένων της «Σόφτεξ»
Το δικαίωμά τους στη δουλιά διεκδίκησαν για μια ακόμη φορά χτες οι απολυμένοι της «Σόφτεξ», σε συγκέντρωση που διοργάνωσε το πρωί το σωματείο των εργαζομένων έξω από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Οι απολυμένοι απαίτησαν από την κυβέρνηση να σταματήσει να τους εμπαίζει, με την άρνησή της να υλοποιήσει το άρθρο 47 του νόμου 3220/2004, που ψηφίστηκε ομόφωνα στη Βουλή και προβλέπει ειδικά προγράμματα απασχόλησης και ασφαλιστική κάλυψη των περίπου 280 απολυμένων της επιχείρησης. Η ίδια ρύθμιση εξασφαλίζει και συνταξιοδότηση για την πλειοψηφία των απολυμένων, με το καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών.

Στο πλευρό των απολυμένων της «Σόφτεξ» βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Πατσιλινάκος και μετέφερε την αλληλεγγύη του Κόμματος στο δίκαιο αγώνα τους.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συναντήθηκε με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Κ. Μέργο, ο οποίος υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση κάτω από το βάρος των κινητοποιήσεων και υποσχέθηκε να καλυφτούν τα ένσημα 5 ετών, χωρίς ωστόσο να αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το σύνολο των αιτημάτων των απολυμένων. Οι συγκεντρωμένοι αποφάσισαν την ερχόμενη Τρίτη να βρίσκονται και πάλι έξω από το υπουργείο, με την απαίτηση να πάρουν απάντηση από την κυβέρνηση.