ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ
Αύριο οι κοινές συγκεντρώσεις

Ενώνουν τη φωνή τους ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης και του εμπορικού κεφαλαίου για την απελευθέρωση του ωραρίου

Κυριακή 17 Απρίλη 2005

Ανθρώπινο ωράριο διεκδικούν αύριο με τις κοινές συγκεντρώσεις τους οι εμποροϋπάλληλοι και οι αυτοαπασχολούμενοι
Ενα ακόμα αποφασιστικό βήμα για το συντονισμό και την κοινή δράση ενάντια στην προωθούμενη απελευθέρωση του ωραρίου πραγματοποιούν αύριο οι εμποροϋπάλληλοι και οι αυτοαπασχολούμενοι, με τα συλλαλητήρια που διοργανώνουν σε όλη τη χώρα. Κοινές συγκεντρώσεις και πορείες έχουν ήδη αποφασιστεί στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

Στην Αθήνα, η αυριανή κοινή συγκέντρωση ορίστηκε για τις 6 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος. Το αγωνιστικό κάλεσμα συνυπογράφουν ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιριών, ΕΠΕ και Γραφείων, το Σωματείο Εργαζομένων σε «ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΤΙΑ», το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Αφοί Κωνσταντακάτου, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών, Εμπορικών Σωματείων Μεσογείων Αττικής, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καθαριστηρίων και το Σωματείο Κομμωτών Αθήνας «Ο ΕΡΜΗΣ».

Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου, με πρωτοβουλία της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων, του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ΕΒΕ Θεσσαλονίκης.

Στον Πειραιά, πραγματοποιούνται δύο συγκεντρώσεις. Η μία στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Λουδοβίκου στον Ηλεκτρικό Σταθμό και η άλλη την ίδια ώρα στην πλατεία Ελευθερίας της οδού Ταξιαρχών στον Κορυδαλλό. Τις συγκεντρώσεις διοργανώνουν η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα που συγκρότησαν ΕΒΕ της πόλης.

Κοινά συλλαλητήρια εμποροϋπαλλήλων και αυτοαπασχολούμενων διοργανώνονται επίσης αύριο:

Στα Τρίκαλα, εμποροϋπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι κατεβαίνουν στο δρόμο την Τρίτη 19 Απρίλη, στις 8 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, ενώ στο Βόλο προγραμματίζονται τις επόμενες μέρες πολύμορφες κινητοποιήσεις, ύστερα από τη συγκέντρωση - σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα μέσα της περασμένης βδομάδας με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Υπαλλήλων Σούπερ Μάρκετ του νομού και της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.