ΤΕΛΙΚΟΣ ΟΥΛΕΜΠ ΚΑΠ
Ραντεβού με την ιστορία

Ο Μακεδονικός θα διεκδικήσει το τρόπαιο στο Βέλγιο από τη Λιετούβος

Τρίτη 19 Απρίλη 2005

Sportidea

Στο μεγάλο τελικό σήμερα ο Μακεδονικός
Το πιο κρίσιμο ραντεβού της ιστορίας του έχει σήμερα στο Βέλγιο ο Μακεδονικός όπου στο Σαρλερουά αντιμετωπίζει τη λιθουανική Λιετούβος Ρίγας στο φετινό τελικό του ΟΥΛΕΜΠ ΚΑΠ (21.00 ΕΤ3). Το συγκρότημα της Κοζάνης θα διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο της ιστορίας του και η μέχρι στιγμής ευρωπαϊκή του πορεία δείχνει ότι μπορεί να τα καταφέρει. Οι Λιθουανοί μπορεί να είναι ισχυρή ομάδα ωστόσο δεν είναι αχτύπητη. Αλλωστε αυτό επισήμανε και ο τεχνικός των «πρασίνων» Αργύρης Πεδουλάκης: «Εχει και αδυναμίες η Λιετούβος, που μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε. Εχουμε κι εμείς σημεία που είμαστε καλύτεροι και σ' αυτά πρέπει να στηρίξουμε την προσπάθειά μας. Να ελέγξουμε το ρυθμό για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα».

Από την πλευρά του, ο παίκτης του Μακεδονικού Πιτ Μάικλ αναφέρθηκε στην πολύ καλή πορεία που είχε η ομάδα φέτος: «Φέτος ήταν η χρονιά μας στην Ευρώπη και θέλουμε να την κλείσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Θέλουμε να τελειώσουμε όπως αρχίσαμε και όπως μέχρι τώρα συνεχίσαμε στην Ευρώπη».

Ο Γκρέγκορι Χίζνιακ επισήμανε τη θέληση των παικτών να φέρουν το Κύπελλο στην Κοζάνη: «Σε έναν τελικό δεν μπορείς να πεις αν θα συμβεί το ένα ή το άλλο, αλλά εμείς θέλουμε να φέρουμε το κύπελλο στην Κοζάνη».

Η αποστολή των «πρασίνων» αναχώρησε πλήρης, αφού ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, ενώ όλοι οι παίκτες του βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Στο κρίσιμο αυτό παιχνίδι ο Μακεδονικός θα έχει και τη συμπαράσταση των οπαδών του αφού θα βρεθούν περίπου δυο χιλιάδες Ελληνες φίλαθλοι.

Στην αντίπερα όχθη ο προπονητής των Λιθουανών Τόμο Μάχαριτις δήλωσε ότι ο στόχος της ομάδας του είναι ξεκάθαρος. «Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος. Θέλουμε το Κύπελλο και θα παίξουμε όσο γίνεται καλύτερα για το πάρουμε. Ξέρω ότι ο Μακεδονικός είναι καλή ομάδα και δεν μπορώ να τον συγκρίνω με τον Αρη και τον ΠΑΟΚ, τους οποίους αντιμετωπίσαμε νωρίτερα στη διοργάνωση. Τον σέβομαι και εγώ και οι παίκτες μου και ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο να τον κερδίσουμε. Οι πιθανότητες σ' έναν τελικό είναι μοιρασμένες και δεν υπάρχουν φαβορί».