ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Σε πορεία αρνητικής διολίσθησης τα κυριαρχικά δικαιώματα

Ανακοίνωση της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα

Τετάρτη 20 Απρίλη 2005

Eurokinissi

Δηλώσεις Τούρκων επισήμων και δημοσιεύματα διευρύνουν τον αριθμό των «γκρίζων ζωνών»
Η προοπτική της ανεξαρτητοποίησης του Κοσσυφοπεδίου, με αντάλλαγμα για τη Σερβία την είσοδο στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση σημαίνει πως οι αλλαγές των συνόρων στα Βαλκάνια συνεχίζονται προς όφελος του ευρωατλαντισμού. Η πρόσδεση της κυβέρνησης της χώρας μας σ' αυτήν την πολιτική ενισχύει τον αλβανικό υπερεθνικισμό, με κίνδυνο την αποσταθεροποίηση της FYROM (Σκόπια) και όλης της περιοχής. Αυτή η πολιτική επηρεάζει και το θέμα της Κύπρου.

Οι επερχόμενες νέες βάσεις των ΗΠΑ στην περιοχή (Βουλγαρία, Ρουμανία) και στη χώρα μας (τώρα αποκαλούνται «κέντρα» για εκπαίδευση και αντιμετώπιση της «τρομοκρατίας», όπως π.χ. στη Σούδα, στη Νέα Καρβάλη και όπου να 'ναι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης) καθιστούν τα Βαλκάνια και ιδιαίτερα την Ελλάδα, επίκεντρο των δυνάμεων της Νέας Τάξης Πραγμάτων και πιθανό στόχο.

Η αρνητική «διολίσθηση» για τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο, επιτελείται σταθερά, τακτική που συνεχίζει και η νέα κυβέρνηση στο δρόμο της προηγούμενης.

Ο περιορισμός στο Αιγαίο όλων των ορίων, που μας παρέχει ως κυριαρχικό δικαίωμα το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, σημαίνει περιορισμό των αμυντικών μας δυνατοτήτων. Σημαίνει, εκτός της συρρίκνωσης εθνικού χώρου και των άλλων συνεπειών, πως τα πολεμικά πλοία και αεροπλάνα ενδεχόμενου αντιπάλου θα μπορούν να φτάνουν απροειδοποίητα στα εξ μίλια (ορατά και διά γυμνού οφθαλμού πλέον) από τις ακτές της χώρας μας.

Η αποδοχή της θεωρίας των «γκρίζων ζωνών» με την ενδοτική πολιτική και υποχωρητικότητα, απεμπολεί δικαιώματα και θέτει σε κίνδυνο και την κυριαρχία μας σε εθνικό χώρο και την ειρήνη στην περιοχή.

Η εναπόθεση της προστασίας των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων σε οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ενωση, σημαίνει άγνοια της ιστορίας και προσφορά υπηρεσίας σε ξένα συμφέροντα. Η κυρίαρχη λογική, πως υπό την ομπρέλα αυτών των δύο οργανισμών, όλα θα λυθούν στην περιοχή και θα περιοριστεί η όρεξη των γειτόνων, είναι επικίνδυνη.

Η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση, άμεσα συνυπεύθυνοι για την κατάσταση στους τομείς που προαναφέρθηκαν, οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις, να απαντήσουν στα ερωτήματα και να προσαρμόσουν την πολιτική τους στα εθνικά και μόνον συμφέροντα.

Η σημερινή κυβέρνηση οφείλει να αυξήσει την ευαισθησία της απέναντι στον ελληνικό λαό και στην πατρίδα, αντί των «υποχρεώσεων» απέναντι στις «συμμαχίες» και διεθνείς οργανισμούς.