ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1
Κόκκινο προβάδισμα
Πέμπτη 21 Απρίλη 2005

Sportidea

Σημαντικό προβάδισμα για πρόκριση στον τελικό πήραν οι παίκτες του Μπάγεβιτς
Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας έκανε χτες ο Ολυμπιακός που κέρδισε 1-0 την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο αγώνας είχε δύο όψεις. Στο πρώτο μέρος οι ερυθρόλευκοι είχαν τα ηνία του αγώνα αφού κέρδισαν τη μάχη του κέντρου και έφτασαν σχετικά νωρίς (8') στο πολύτιμο γκολ με αριστερό δυνατό βολέ του Τζόρτζεβιτς. Η έμπνευση του Σάντος να ξεκινήσει τον Κυριακίδη στα χαφ με τελευταίο τον Κατσουράνη δε βγήκε και έτσι η αλλαγή του από τον Κόντη ήταν ενδεδειγμένη φέρνοντας τον διεθνή μέσο στη φυσική του θέση.

Στην επανάληψη η Ενωση ανέβασε την απόδοσή της πίεσε τους Πειραιώτες και κατάφερε το εξής... απίθανο. Στο 58' δύο φορές ο Κατσουράνης σημάδεψε το κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια τον μιμήθηκε ο Σοάρες στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο στο ίδιο λεπτό. Τα δοκάρια όμως είχαν την τιμητική για τους γηπεδούχους άλλες δύο φορές στην επανάληψη! Ο συνήθης... ύποπτος Κατσουράνης στο 84' και ο Ιβιτς στην εκπνοή του αγώνα συνέχισαν το... βιολί τους. Δηλαδή να «σπάσουν» τα δοκάρια.

Καλή η διαιτησία του Δημήτρη Τακίδη. Η ρεβάνς θα γίνει τη Μ. Τετάρτη στο στάδιο Καραϊσκάκη.

ΑΕΚ: Χιώτης, Μόρας, Αλβες, Κατσουράνης, Μάλμπασα, Κυριακίδης (30' Κόντης), Ασουνσάο, Σοάρες (85' Ιβιτς), Πετκόφ (56' Κρασσάς), Σέζαρ, Λυμπερόπουλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Ανατολάκης, Πάντος (78' Σούρερ), Κωστούλας, Μαυρογεννίδης, Γεωργάτος, Στολτίδης, Μάριτς, Ριβάλντο (86' Τζιοβάνι), Τζόρτζεβιτς, Οκκάς (80' Καστίγιο).