ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
«Ανοίγει» το δρόμο στην αντιλαϊκή πολιτική

Ο «Ρ» παρουσιάζει σήμερα στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι η διοίκηση του Δήμου Αθηναίων αποτελεί την ...«πρωτοπορία» - στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης - στην υλοποίηση των αντεργατικών κατευθύνσεων της κυβέρνησης. Αρωγοί σ' αυτό το «έργο», οι παρατάξεις που πρόσκεινται σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ

Κυριακή 24 Απρίλη 2005

Eurokinissi

Με αυξημένες αρμοδιότητες και στο πλευρό της ΕΛ.ΑΣ., βρίσκεται η Δημοτική Αστυνομία
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε μοχλό διοχέτευσης και εφαρμογής αντιλαϊκών πολιτικών. Γίνεται μέσο για την παρέμβαση των μηχανισμών της κεντρικής εξουσίας στη ζωή των δημοτών, των εργαζομένων, της νεολαίας και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Η αύξηση της τοπικής φορολογίας, η εφαρμογή των νέων εργασιακών σχέσεων, η ένταση της αστυνόμευσης με τη δημιουργία της Δημοτικής Αστυνομίας, είναι χαρακτηριστικά στοιχεία της εφαρμογής σε επίπεδο δήμων - από τις διοικήσεις που στηρίχτηκαν από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ - των πολιτικών των κυβερνήσεων των δύο μεγάλων κομμάτων κατά την τελευταία δεκαπενταετία. Πλέον, η Τοπική Αυτοδιοίκηση μετατρέπεται σε θεσμό που στέκεται πλάι στο αστικό κράτος και όχι σαν θεσμός στην υπηρεσία του λαού.

Πρωτοπόρος σ' αυτήν τη διαδικασία είναι ο Δήμος Αθηναίων και η διοίκησή του, με επικεφαλής την δήμαρχο Ντ. Μπακογιάννη. Εκεί βρίσκεται το πρόσφορο πεδίο για την εφαρμογή των πολιτικών εκείνων επιλογών, που καθιστούν την Αυτοδιοίκηση φορομπήχτη και φορέα αντεργατικών κατευθύνσεων. Συγκεκριμένα:



Eurokinissi

Η συντήρηση του - ελάχιστου - πρασίνου που έχει απομείνει στην Αθήνα ανατίθεται στους ιδιώτες

Ρεπορτάζ: Κώστας ΤΡΑΚΟΣΑΣ