Μνήμες του 20ού αιώνα

Εγκαινιάζεται σήμερα η έκθεση ντοκουμέντων - έργων του Γ. Φαρσακίδη

Τετάρτη 24 Μάη 2000

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, η Πανελλήνια Ενωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου και ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Αθήνας, εγκαινιάζουν σήμερα (7μμ), στο Πνευματικό Κέντρο(Ακαδημίας 50), την έκθεση του Γιώργου Φαρσακίδη «Ενός Αιώνα Μνήμες».

Σήμερα, στην τελετή των εγκαινίων, θα απευθύνουν χαιρετισμό εκπρόσωποι των τριών φορέων που διοργανώνουν την έκθεση. Θα ακολουθήσει ανάγνωση κειμένου από το Βασίλη Κολοβό. Θα γίνουν όμως κι άλλες εκδηλώσεις στα πλαίσια της έκθεσης. Αύριο (7.30 μμ), ομιλία του Νίκου Καραντηνού με θέμα: «Ο παράνομος τύπος της κατοχής». Στις 7.50 μμ, ανάγνωση κειμένου από την Αγνή Βλάχου. Παρασκευή (7.30 μμ) ομιλία του Ευάγγελου Μαχαίρα με θέμα: «Η τέχνη στις εξορίες και φυλακές». Στις 7.50 μμ, ανάγνωση κειμένου από το Βασίλη Λιόγγαρη. Τρίτη 30/5, στις 7.30 μμ, ομιλία του Ανδρέα Δεληβοριά με θέμα: «Αγωνιστική χαρακτική». 31/5, στις 7.30 μμ, ομιλία της Ολυμπίας Σελέκου με θέμα: «Ο Ελληνισμός της Οδησσού».

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Ιούνη και θα λειτουργεί καθημερινά 9 πμ - 1μμ και 5 - 9 μμ εκτός Δευτέρας και Κυριακής απογεύματος (τηλ. 36.21.601).