Βοήθεια από την ΕΕΔΔΑ στη Γιουγκοσλαβία
Τετάρτη 24 Μάη 2000

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) στη Γιουγκοσλαβία, ύψους 40 εκατομμυρίων δραχμών, που χρηματοδοτήθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών. Αυτό αναφέρεται στο σχετικό Δελτίο Τύπου της επιτροπής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η ΕΕΔΔΑ, διανεμήθηκαν 5.600 κιβώτια με τρόφιμα και είδη υγιεινής σε 2.800 οικογένειες που φιλοξενούν πρόσφυγες από τη Βοσνία, την Κροατία και το Κοσσυφοπέδιο σε τρεις δήμους του Βελιγραδίου με υψηλό ποσοστό προσφύγων, και συγκεκριμένα σε Σάβσκι Βένατς, Γκρότσκα και Λαζάρεβατς.

Η διανομή της βοήθειας έγινε με τον Ερυθρό Σταυρό του Βελιγραδίου, με τη βοήθεια μελών της ΕΕΔΔΑ και του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών Βελιγραδίου, που παρακολούθησαν όλη τη διαδικασία της διανομής.

Η ΕΕΔΔΑ θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για βοήθεια στο σερβικόύ λαό, και κυρίως στους πρόσφυγες, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις περιοχές τους και τα σπίτια τους και αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες επιβίωσης, και κάνει έκκληση στον ελληνικό λαό να συνεισφέρει σ' αυτή την προσπάθεια.

Ο αριθμός λογαριασμού στην Εθνική Τράπεζα είναι: 11629607455.