Ανακάλυψαν την ... ακρίβεια
Παρασκευή 29 Απρίλη 2005

Γρηγοριάδης Κώστας

Ποιος είπε ότι δε γίνονται πλέον ...θαύματα; Λάθος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όσοι δεν έβλεπαν, μέχρι τις 7 Μάρτη του 2004, την ακρίβεια και την κερδοσκοπία στην αγορά, τα χαμηλά μεροκάματα και τις απαράδεκτες συντάξεις και ξαφνικά... βρήκαν το φως τους. Αναφερόμαστε στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και τους κάθε είδους ΠΑΣΟΚανθρώπους (εκδότες, καναλάρχες κλπ.).

Οπως θα 'χετε παρατηρήσει, όλοι αυτοί διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους, από τα ραδιοτηλεοπτικά κανάλια, για την ακρίβεια που καλπάζει ανεξέλεγκτη. Οι φιλικά προσκείμενες στο ΠΑΣΟΚ εφημερίδες στιγματίζουν - με ρεπορτάζ που τεκμηριώνουν το «φούσκωμα» των τιμών από τους βαρόνους της αγοράς - την ξέφρενη ακρίβεια. Τα στοιχεία που παραθέτουν, για τις ξέφρενες ανατιμήσεις - με τον πολλαπλασιασμό των τιμών από την παραγωγή στην κατανάλωση - βγάζουν μάτι.

Δυο πράγματα, όμως, δε λένε οι ΠΑΣΟΚοι και τα φιλικά προσκείμενα σ' αυτούς Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ). Πρώτον, ότι ακρίβεια υπήρχε και επί των ημερών διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, η οποία έπληττε το ίδιο ανελέητα τους οικονομικά ασθενέστερους. Δεύτερον, ότι η ακρίβεια αποτελεί γέννημα -θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος, αναπόσπαστο τμήμα του οποίου αποτελεί στις σύγχρονες συνθήκες και η «απελευθέρωση των τιμών και των αγορών».

Αυτή είναι η αλήθεια, όσο και αν οι ΠΑΣΟΚοι - και οι κάθε είδους ΠΑΣΟΚάνθρωποι - «ανακάλυψαν» ξαφνικά το ...φως το αληθινό και προσπαθούν σήμερα να μας πείσουν πως 1+1 κάνουν 3...