ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Δεμένα τα καράβια, στο δρόμο οι εργάτες
Τρίτη 10 Μάη 2005

Στους καταπέλτες των πλοίων θα δώσουν και αύριο τη μάχη της περιφρούρησης οι ναυτεργάτες του Πειραιά
Στις 10π.μ., στην πλατεία Κοραή, στον Πειραιά, σύσσωμοι οι εργαζόμενοι της ευρύτερης περιοχής, αλλά και οι νέοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι έμποροι, οι βιοτέχνες θα στείλουν το δικό τους, ισχυρό μήνυμα αντίστασης στην πολιτική που τους καταληστεύει τον κόπο, τον ιδρώτα και τα δικαιώματά τους.

Τον δικό τους τόνο στην κινητοποίηση θα δώσουν οι ναυτεργάτες, οι οποίοι έχουν κηρύξει 24ωρη παναττική απεργία. Από τις 6 π.μ. τα πλοία θα είναι δεμένα στο λιμάνι του Πειραιά και της Ραφήνας και οι ναυτεργάτες από τα ξημερώματα θα περιφρουρούν την απεργίας τους. Δεμένα θα είναι και τα ρυμουλκά και ναυαγοσωστικά με την 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών, συμμετέχοντας στην απεργία της Πρωτομαγιάς.

Στις 9π.μ. οι εργαζόμενοι της Νίκαιας και του Κορυδαλλού θα συγκεντρωθούν στις 9π.μ. στο Περιβολάκι. Στις 9.30π.μ. οι ναυτεργάτες και οι Δυτικές Συνοικίες θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Καραϊσκάκη και στις 9 π.μ. προσυγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο θα πραγματοποιήσουν τα σωματεία της περιοχής.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ συνεχίζουν με αμείωτη ένταση τις περιοδείες στους χώρους δουλιάς, ώστε να μη λείψει κανείς από την αυριανή απεργία.

Ετσι, σήμερα Τρίτη στις 6 μ.μ. θα γίνει περιοδεία στον ΟΛΠ Κερατσινίου και στις 10π.μ. στο Κρατικό της Νίκαιας. Στις 10-12 π.μ. οι εργαζόμενοι στη Ζώνη Περάματος θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας και συγκέντρωση στις 10.30μ.μ. στην είσοδο της Ζώνης και στον Μόλο της ΔΕΗ στη Δραπετσώνα. Στάση εργασίας θα γίνει και στην ΕΛΑΪΣ.

Στις 6.30μ.μ. οι Εμποροϋπάλληλοι θα συγκεντρωθούν στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά από όπου θα ξεκινήσουν πικετοφορία.