Τόσο πολύ ανησύχησαν;
Παρασκευή 13 Μάη 2005

Του Τολιάδη από το «ΠΟΝΤΙΚΙ»
Αυτή η απεργία, λοιπόν, δεν ήταν ό,τι κι ό,τι. Και ο ΣΕΒ και η κυβέρνησή του και τα άλλα κόμματα με τα οποία «κοινωνικά συνομιλεί» γνώριζαν ότι σ' αυτή τη μάχη οι εργάτες δεν κατέβαιναν για να πάνε άκλαφτοι. Γνώριζαν είτε μετρώντας την προετοιμασία των ταξικών δυνάμεων, του ΠΑΜΕ, είτε διαισθανόμενοι την οργή που βράζει, ότι παρά τον έλεγχο στον μηχανισμό ποδηγέτησης των εργατών που έχουν σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, δε θα μπορούσαν να το συγκρατήσουν αυτό το κόκκινο ποτάμι.

Εφτασαν να οργανώσουν ως και αντισυγκεντρώσεις εκεί που η σφαλιάρα προβλέπονταν βαριά. Εφτασαν στη γελοιότητα να καταγγέλλουν ως «μελανό σημείο» τις πραγματικές απεργιακές συγκεντρώσεις και την ίδια ώρα φιγουράριζαν φαρδιά πλατιά κάτι ονόματα σαν του Λαφαζάνη, του Βασιλόπουλου και του Γαβρίλη σε αντισυγκέντρωση που είχε και ευθέως αντεργατικό -αντικομμουνιστικό περιεχόμενο. Ακόμα και στη Λάρισα όπου οργανωτής ήταν το ίδιο το Εργατικό Κέντρο, έστησαν παρασύναξη. Ρεζίλι γίνανε, αλλά δεν ιδρώνει το αυτί τους. Κάτι Τριάντηδες να 'ναι καλά... Ο Τύπος για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες καταφεύγει σε λαθροχειρία για να αποδείξει πόσο αχαΐρευτοι είναι οι κομμουνιστές. Αυτή τη φορά εξαφάνισε ανακοίνωση των συνδικάτων για να βγάλει λάδι ποιον; Τον Αλαβάνο! Ρε, δεν κρατιέται έτσι στον αφρό ό,τι είναι να πατώσει.

Φτάνουν να γράφουν στην «Αυγή» ότι η κεντρική συνδικαλιστική ομάδα του ΣΥΝ πήγε με τον Πολυζωγόπουλο γιατί... δεν ενημερώθηκε εγκαίρως. Για ποιο πράγμα δεν ενημερώθηκε; Οτι για να μην εκτεθούν απέναντι σε διάφορους παράξενους εκλογικούς συμμάχους, έπρεπε να εμφανιστεί με δύο και τρία πρόσωπα στη διαδήλωση ο ΣΥΝ. Κατάντια; Μπα! Στο πετσί τους περασμένος ο οπορτουνισμός.

Το κακό γι' αυτούς είναι ότι εμφανίζει κόπωση και η επικοινωνιακή ομάδα τους. Ετσι εκεί που είχαν προετοιμάσει το κλίμα για «ρεπορτάζ» που θα κατέγραφαν την υπεροχή της ΓΣΕΕ έναντι του ΠΑΜΕ, άρχισαν οι ρεπόρτερ να γράφουν κάτι για 2.500 στη ΓΣΕΕ και 13.000 στο ΠΑΜΕ. Κόλαφος!

Ασε που ένας από τους ρεπόρτερ πάνω στην πρεμούρα του να εμφανίσει τη ΓΣΕΕ σε πρώτο ρόλο έπιασε κι έβαλε στο χαρτί τον αντικομμουνιστικό εμετό του Παναγόπουλου, που ως γνωστόν προορίζεται για αντικαταστάτης του Πολυζωγόπουλου. Ετσι μάθαμε και γιατί χειροκρόταγε με πάθος ο Μεϊμαράκης. Ο Βερελής, δε μάθαμε αν πήγε...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ