ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ
Ελληνόπουλα πρωταθλητές

Συνάντηση κορυφαίων στη Βουλγαρία για το «Μ-Tel Masters 2005»

Κυριακή 15 Μάη 2005

Ζωή Ιορδανίδου (ΕΛΟ 2022) πρώτη Νεάνιδα στο 1ο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα! Στην ένθετη φωτό ο Μανώλης Καζάκος από τα Χανιά, Παγκόσμιος Πρωταθλητής στους 10χρονους!
Μεγάλη ελληνική επιτυχία στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα που διοργάνωσαν στη Χαλκιδική η Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκακιού, η ΕΣΟ, η Ενωση Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης και ο ΑΜΟ «Γαλαξίας» Θεσσαλονίκης.

Στην κατηγορία των σκακιστών (μαθητές και μαθήτριες αγωνίζονται μαζί, με τις μαθήτριες να ευνοούνται προκειμένου να υπάρχει πιο εύκολα το κίνητρο της συμμετοχής τους σε αγώνες, σε σχέση με τις συμμετοχές των μαθητών), μέχρι 10 χρόνων, ο Μανώλης Καζάκος από τα Χανιά αναδείχτηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής με 8 βαθμούς σε 9 αγώνες, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο! Στην ίδια κατηγορία είχαμε ακόμα δύο διακρίσεις με την κατάκτηση του αργυρού (2ος) και του χάλκινου μεταλλίου (3ος) με τους Παπαδόπουλο Σωτ. 7 βαθ. και Λιοδάκη Κωστ. 7 β.

Επιτυχίες είχαμε και με τις Ελληνίδες μαθήτριες όπου στις κατηγορίες μέχρι 14 χρόνων η Ζωή Ιορδανίδου αν και 6η στην τελική μεικτή κατάταξη, κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων με 6 βαθμούς. Στην κατηγορία 12χρονων η Αντωνία Χριστοδουλάκη στέφθηκε 2η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια. Επίσης στις 16χρονες, η Μαρία Οικονομοπούλου, αν και 12η στο μεικτό, πήρε το αργυρό μετάλλιο Νεανίδων.

Πολύ καλή ήταν και η εμφάνιση του έμπειρου Ν. Γαλόπουλου (2ος στους 12χρονους) και του Αγγ. Σισμάνη (3ος στους 14χρονους). Στην κατηγορία των 8 χρόνων, πρώτη ήταν η Ρωσίδα Στιαζκίνα, των 10 χρόνων η Πέρσινα από την Ουκρανία, των 12 χρόνων η Μπούλμαγα από τη Μολδαβία και στις 16χρονες η Ρωσίδα Γκούνινα.