ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Δεν τους βγήκε το πανηγύρι

Ξεκάθαρη απάντηση σε όσους επιχείρησαν να διασπάσουν το ταξικό μπλοκ των εργαζομένων της Ζώνης, αλλά και σε όσους τους «ευλογούν», δίνει το Συνδικάτο Μετάλλου

Παρασκευή 13 Μάη 2005

Βροντερό «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στον Πειραιά έδωσαν την Τετάρτη οι εργάτες της Ναυπηγοεπισκευα-στικής Ζώνης
«Πόνεσε» ιδιαίτερα, όπως φαίνεται, το γεγονός ότι οι εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης επιμένουν να είναι ενωμένοι και να βαδίζουν «ταξικά, σταθερά, ανυπόταχτα». Και πως παρά τις προσπάθειες της ομάδας του ΣΥΝ στη Ζώνη, και προσωπικά του προέδρου του κόμματος Α. Αλαβάνου, αλλά και των «αντιεξουσιαστών» του Σκυφτούλη, να διασπάσουν το ταξικό μέτωπο των Ζωνάδων, με αντισυγκεντρώσεις, αντιπορείες και συναυλίες μέσα στη Ζώνη, την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, οι εργαζόμενοι συμμετείχαν σύσσωμοι στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Ετσι χτες τη σκυτάλη πήρε ο δημοσιογράφος Ι. Τριάντης. Μέσα από τη στήλη του στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» επιτίθεται εναντίον των εργαζομένων της Ζώνης, του Συνδικάτου Μετάλλου και στο ΚΚΕ - που κατά τον Τριάντη «οι συνδικαλιστές του στο Πέραμα (ελέγχουν το Συνδικάτο)» - επειδή «δε δέχτηκαν να συναντήσουν τον πρόεδρο του ΣΥΝ» και καταλήγει: «Ολοκληρωτική νοοτροπία ή καθαρόαιμη ευήθεια;».

Το Συνδικάτο Μετάλλου σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε βάζει στη θέση τους όλους αυτούς. Ξεκαθαρίζει ότι ο Α. Αλαβάνος όχι μόνο έδωσε πλήρη κάλυψη στις διασπαστικές και υπονομευτικές κινήσεις των συνδικαλιστών του ΣΥΝ σε βάρος των εργαζομένων της Ζώνης, αλλά βγήκε από πάνω με δηλώσεις του στον Τύπο να ζητήσει και τα ρέστα από το Συνδικάτο ότι «εμείς είμαστε αυτοί που δε θέλουμε την ενότητα των εργαζομένων»! Και συνεχίζει: «Την καλύτερη απάντηση στον κ. Αλαβάνο και τους συνδικαλιστές του, καθώς επίσης και σε όλους από τα ΜΜΕ έχουν αναλάβει εργολαβικά την προπαγάνδιση των διασπαστών έδωσαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι γυρίζοντάς τους την πλάτη και συμμετέχοντας μαζικά στον ταξικό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς συσπειρωμένοι γύρω από τα Σωματεία, αφήνοντας τους 200 "αναρχικούς" (που μάζεψαν από Εξάρχεια, Θεσσαλονίκη και Πάτρα) να κάνουν βόλτες στο νεκρωμένο από την απεργία λιμάνι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Τελικά, τσάμπα τα τόσα λεφτά που ξόδεψαν οι χρηματοδότες σας, κ. Αλαβάνε...».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στάση εργασίας στα ναυπηγεία στη Σαλαμίνα (2017-04-21 00:00:00.0)
Μάχη δεμένη με την ταξική Πρωτομαγιά (2009-04-22 00:00:00.0)
Θρασύτατες απειλές στα σωματεία (2007-05-24 00:00:00.0)
Πολύμορφες εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά (2006-04-28 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν ακάθεκτοι (2006-02-09 00:00:00.0)
Ε, όχι και τιμητές! (1996-02-07 00:00:00.0)