ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ
«Λύση τώρα για την επικίνδυνη λάσπη!»

Η χτεσινή συγκέντρωση των κατοίκων του Περάματος έξω από το ΥΠΕΧΩΔΕ υποχρέωσε την κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι τη Δευτέρα θα ανακοινώσει μέτρα

Παρασκευή 20 Μάη 2005

Eurokinissi

Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση
Με μια μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας χτες το πρωί έξω από το ΥΠΕΧΩΔΕ, οι κάτοικοι του Περάματος απαίτησαν από την κυβέρνηση να δώσει αμέσως λύση στη συσσώρευση της λυματολάσπης πάνω στην Ψυττάλεια, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία τους καθημερινά και απέσπασαν δέσμευση από τον υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Θεμ. Ξανθόπουλο, ότι τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν συγκεκριμένα μέτρα.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συντονιστικού Φορέων Περάματος - Κερατσινίου, που έχει συγκροτηθεί, οι κάτοικοι έκαναν σαφές στους εκπροσώπους του υπουργείου πως δεν πρόκειται να ανεχτούν άλλο τη δραματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και πως με τον αγώνα τους θα διεκδικήσουν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις.

Πιο συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συναντήθηκε με τον υφυπουργό Θεμ. Ξανθόπουλο, ο οποίος δήλωσε ότι κατανοεί το πρόβλημα και δεσμεύτηκε πως μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα το υπουργείο θα τους έχει ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα για την επίλυση αυτού του προβλήματος. Δήλωσε μάλιστα χαρακτηριστικά πως «θα κατέβει να τον λιντσάρουν οι κάτοικοι στο Πέραμα, αν δε δώσει ικανοποιητικές λύσεις»...

Στο πλευρό των κατοίκων ήταν ο Γιάννης Πατσιλινάκος, βουλευτής του ΚΚΕ, πρώην δήμαρχος Περάματος και επικεφαλής της παράταξης «Πέραμα Σύγχρονη Πόλη», που με την αγωνιστική του πορεία διεκδίκησε και κέρδισε όσα μέχρι σήμερα έχουν γίνει στο Πέραμα. Παρόντες ήταν επίσης ο Δημήτρης Μουρίκης και η Σοφία Θωμάρεη από τη Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΔΑΣ). Κερατσινίου, ο Νίκος Μπεάζογλου πρώην δήμαρχος Δραπετσώνας και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ενότητα» και ο Γ. Παρασκευόπουλος από τη Δημοτική Αναγέννηση Περάματος.

Μεγάλος απών ο δήμαρχος Περάματος, Γιάννης Λαγουδάκος, και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του. Με το πρόσχημα πως έχει κανονίσει άλλο ραντεβού με τον υπουργό, δεν παραβρέθηκε στη χτεσινή κινητοποίηση, κάνοντας έτσι φανερό πως το κομματικό του καθήκον είναι πάνω από την υγεία τον κατοίκων. Απόντες ήταν και οι δήμαρχοι των γύρω δήμων, όλοι εκλεγμένοι από τις δυνάμεις του δικομματισμού. Απών και ο νομάρχης Πειραιά, παρά την... «υπερεπαναστατικότητα» που επέδειξε στη συγκέντρωση της προηγούμενης Δευτέρας και τις δεσμεύσεις του στους κατοίκους.

Εξερχόμενος από τη συνάντηση ο Γιάννης Πατσιλινάκος δήλωσε πως «αν μέχρι τη Δευτέρα το υπουργείο δε μας δώσει ικανοποιητικές απαντήσεις, εμείς θα ξανάρθουμε εδώ και θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας, μέχρι να λυθεί το πρόβλημα».