ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΑΓΟΝΗΣΙΟΥ
Κινητοποιήσεις ενάντια στο ξεπούλημα
Σάββατο 21 Μάη 2005

Eurokinissi

Τα έργα ξεκίνησαν και πάλι στην παραλία και οι κάτοικοι προχωρούν σε κινητοποιήσεις
Νέες κινητοποιήσεις προγραμματίζουν οι φορείς και οι κάτοικοι των Καλυβίων για να εμποδίσουν το ξεπούλημα της παραλίας του Λαγονησίου στο ξενοδοχείο «Grand Resort» (πρώην «Ξενία»), του ομίλου Μαντωνανάκη για 15.000 ευρώ το χρόνο μετά από σύμβαση που υπογράφτηκε με την ανώνυμη εταιρία «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα»!

Κάτοικοι και φορείς έχουν ξεσηκωθεί και πάλι, καθώς αν και τα έργα που είχε ξεκινήσει ο όμιλος στο ξενοδοχείο είχαν σταματήσει μετά τα ασφαλιστικά μέτρα του Δήμου Καλυβίων επειδή ήταν παράνομα, τον τελευταίο μήνα είδαν και πάλι να συνεχίζονται με πλακοστρώσεις. Ετσι προχθές η Ελευθερία Ψυχογιού, μέλος της Συντονιστικής Αγώνα που έχει δημιουργηθεί, και η Μαρία Κόλια, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλυβίων, κατέθεσαν μήνυση στην Εισαγγελία Αθηνών. Οταν η εισαγγελέας όμως που κατέθεσαν τη μήνυση επικοινώνησε με τη λιμενική αρχή - τα έργα γίνονται σε πισίνα μέσα στη θάλασσα - για να ζητήσει να διακόψουν τα έργα, της δήλωναν ότι δεν υπάρχει ...κανένας αρμόδιος!

Ετσι και στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε προχθές, αλλά και σε χθεσινή σύσκεψη φορέων της περιοχής, δηλώθηκε η απόφαση να προχωρήσουν πλέον σε νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, καθώς βλέπουν και πάλι να μεθοδεύεται το ξεπούλημα της παραλίας. Γι' αυτό το λόγο, άλλωστε, σήμερα συνεδριάζει και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, με σκοπό να αποφασίσει συγκεκριμένες κινητοποιήσεις και να πάρει ο λαός της περιοχής την υπόθεση στα χέρια του, καθώς θεωρεί ότι πρέπει να σταματήσει κάθε διαπραγμάτευση και παζάρεμα για την παραλία ενάντια και σε διάφορες απόψεις τοπικών παραγόντων που έχουν αρχίσει να ακούγονται για συνδιαχείριση.