ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Παρασκευή 3 Ιούνη 2005

Γιάννης Νικολόπουλος
ΦΩΤ

Ο ΘΑΝΟΣ ΑΣΙΚΗΣ, που αναπαύεται μετά από μια πολυβασανισμένη ζωή στα χώματα του χωριού που γεννήθηκε, στο Κροκύλιο, ο αναθρεμμένος με τα κομμουνιστικά οράματα που τα υπηρέτησε με βαθιά πίστη, ο σπουδαίος πολυτάλαντος καλλιτέχνης και βαθύς στοχαστής, ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος, με πλούσια πνευματικά και ψυχικά χαρίσματα.

Στην τραγική μάνα του, τη Λέτα, ολόθερμη τη συμπόνια μου, καθώς και σε όλη την οικογένειά τους, που τη νιώθω και σαν δική μου, γιατί στη θερμή αγκαλιά αυτής της οικογένειας έζησα μερικά από τα τρυφερά χρόνια της μαθητικής μου ζωής και εκεί πρωτοείδα το φως το αληθινό.

Στη μνήμη του προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Νίκος Κοΐνης

* * *

Φωτ.

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» μακριά μου ο αλησμόνητος σύντροφός μου ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ. Ο πόνος μεγάλος και αβάσταχτος.

Στη μνήμη του προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Λογοτεχνών, 30 ευρώ στο ΚΜΕ, 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» και 20 ευρώ στο Παράρτημα Αχαρνών της ΠΕΑΕΑ.

Πετρούλα Νικολοπούλου

* * *

Φωτ.

Ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΜΙΤΣΙΟΣ, στέλεχος του ΚΚΕ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ, ο οποίος πέθανε στις 6 Απρίλη 2005, γεννήθηκε στην Εκκάρα Δομοκού το 1919. Ορφανός από μικρός πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια.

Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης - ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, στην Κατοχή πολέμησε ενάντια στους Ιταλούς και Γερμανούς κατακτητές.

Διώχτηκε για την αντιστασιακή δράση του, μετά την Απελευθέρωση και το κύμα της τρομοκρατίας, που εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα, τον ανάγκασε να καταφύγει στον ΔΣΕ.

Νικόλαος Καμίτσιος
Κατέφυγε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, με το τέλος του Εμφυλίου. Εκεί παντρεύτηκε την επίσης αγωνίστρια Ευθυμία Κουτσιουρούμπα και απέκτησαν δυο παιδιά, τη Ζώγια και τον Δημήτρη. Εργάστηκε στην παραγωγή και του απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις για τη συνειδητή δουλιά του.

Επαναπατρίστηκε με την οικογένειά του το 1977 και ζούσαν στην Κοζάνη. Υπήρξε πρόεδρος του Παραρτήματος Κοζάνης της ΠΕΑΕΑ και του Παραρτήματος της ΠΕΕΠΠ. Συμμετείχε δραστήρια στις εκδηλώσεις του ΚΚΕ και τις άλλες λαϊκές κινητοποιήσεις, πάντα πιστός στα ιδανικά του μαρξισμού - λενινισμού και ακούραστος.

Στην κηδεία του παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ και του Παραρτήματος Κοζάνης της ΠΕΑΕΑ. Τον νεκρό αγωνιστή αποχαιρέτησε ο Δημήτρης Βαρβαρούσης, πρόεδρος του Παραρτήματος Πτολεμαΐδας της ΠΕΑΕΑ.

Στη μνήμη του η σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια του πρόσφεραν: Πενήντα ευρώ στη ΝΕ Κοζάνης, 30 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» και 20 ευρώ στο Δελτίο της ΠΕΕΠΠ.



Θάνος Ασίκης