ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες
Παρασκευή 3 Ιούνη 2005

Στην τελικά ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για την ελληνική συμμετοχή στο 16ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών που θα γίνει στο Καράκας της Βενεζουέλας από τις 7 μέχρι τις 15 Αυγούστου. Στη χώρα μας «έκλεισε» η λίστα με τις συμμετοχές στην ελληνική αποστολή και μέσα στο μήνα θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση της εθνικής προπαρασκευαστικής επιτροπής.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η προπαγάνδιση του 16ου ΠΦΝΦ μέσα από τις προφεστιβαλικές δραστηριότητες της ΚΝΕ, ενόψει του 31ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Στο διήμερο εκδηλώσεων που ολοκληρώθηκε χτες στο ΤΕΙ Σερρών, ακόμα και νέοι που δε γνώριζαν τίποτα για το θεσμό των Παγκόσμιων Φεστιβάλ, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, αλλά και να εκφράσουν ενδιαφέρον, εξηγεί στο «Ρ» ο Κώστας Λύχνος, γραμματέας της ΤΟ ΑΕΙ - ΤΕΙ Σερρών της ΚΝΕ. «Θεωρήσαμε πως το ΠΦΝΦ βρίσκεται σε εναρμόνιση με τα υπόλοιπα ζητήματα που αφορούν τη νεολαία, όπως οι πολιτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες των νέων», επισημαίνει υπογραμμίζοντας πόσο σημαντική είναι η ανάδειξη πλευρών και δραστηριοτήτων του παγκόσμιου νεολαιίστικου κινήματος.

Στο μεταξύ, είκοσι μαθητές, μέλη της οργάνωσης πιονέρων «Χοσέ Μαρτί» θα συμμετάσχουν στην κουβανική αποστολή για το ΠΦΝΦ, την οποία θα αποτελούν συνολικά 1.500 νέοι. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της κουβανικής «Χουβεντούδ Ρεμπέλδε» δύο από αυτούς θα εκλεγούν άμεσα ενώ για τις θέσεις των υπόλοιπων 18 υπάρχουν ήδη 16.000 «προϋποψήφιοι».

Στο μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η ανακοίνωση στο διαδίκτυο της Κομμουνιστικής Νεολαίας της Βενεζουέλας, με την οποία η οργάνωση καταγγέλλει την επέμβαση «χάκερ - φασιστών» στην ιστοσελίδα της, που προκάλεσε προβλήματα στην ενημέρωση και την «ανανέωση» της σελίδας που φιλοξενεί ειδήσεις από τις εγχώριες και διεθνείς προετοιμασίες για το μεγάλο αντιιμπεριαλιστικό ραντεβού του Αυγούστου.