ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 0-0
Θετικό αποτέλεσμα
Τρίτη 7 Ιούνη 2005

Sportidea

Καλή παρουσία είχε η Εθνική μας στην Πόλη
Και τώρα Ουκρανία... Το μυαλό και η προσοχή όλων στην Εθνική ανδρών επικεντρώνεται, πλέον, στην καθοριστική αναμέτρηση της Τετάρτης. Ο αγώνας με την Τουρκία (0-0) πέρασε πια στην ιστορία. Η ισοπαλία αποτελεί θετικό αποτέλεσμα, αν και - όπως αναγνωρίζουν οι περισσότεροι - οι «γαλανόλευκοι» μπορούσαν και καλύτερα. Ομως, ο μάλλον περισσότερος - απ' όσο έπρεπε - φόβος ή θέληση για το μηδέν πίσω και τα πολλά λάθη (η φράση Ρεχάγκελ «αν ήμασταν πιο έξυπνοι, θα παίρναμε τη νίκη» πρέπει να έχει και αυτοκριτικό χαρακτήρα) δεν έφεραν δύο επιπλέον βαθμούς.

Η ζωή όμως και οι υποχρεώσεις συνεχίζονται. Και για να διατηρηθούν βάσιμες οι βλέψεις πρόκρισης στα τελικά του Μουντιάλ, η νίκη αύριο είναι μονόδρομος. Η Ουκρανία έχει 20 πόντους και η Εθνική 15 (Τουρκία 13, Δανία και Αλβανία 9). Αν τα καταφέρει λοιπόν πλησιάζει την κορυφή (απ' ευθείας πρόκριση) και «σφιχταγκαλιάζει» τη δεύτερη θέση (μπαράζ). Οπως επισήμανε και ο - καλύτερος παίχτης, στο «Ινονού» - Κ. Κατσουράνης, μιλώντας στο «Sportime radio»: «Με νίκη έχουμε ελπίδες και για την πρώτη θέση».

Στο μεταξύ η αυλαία των ελληνοουκρανικών αναμετρήσεων, ανοίγει σήμερα στη «Λεωφόρο» (19.00), με τις Ελπίδες. Οι νεαροί διεθνείς, με την ψυχολογία στα ύψη - από την εμφάνιση και τη νίκη επί της Τουρκίας - θέλουν να συνεχίσουν το δρόμο των επιτυχιών. Αλλωστε, όπως επισήμανε και ο εκλέκτορας, Στέλιος Αποσπόρης, «κάθε παιχνίδι, από εδώ και μπρος για εμάς, είναι τελικός. Πλέον δεν υπάρχει ο αγώνας στην Τουρκία. Κρατάμε μόνο τους 3 βαθμούς της νίκης και την καλή ψυχολογία. Το παιχνίδι με την Ουκρανία είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να πάρουμε τους τρεις βαθμούς για να κρατηθούμε στη δεύτερη θέση. Τα παιδιά είναι συγκεντρωμένα. Πάνω απ' όλα χρειαζόμαστε υπομονή και θέληση». Τη θέση του τιμωρημένου Τζιώλη πήρε ο Μάκος, ενώ ο τραυματίας Λιαπάκης αποκλείστηκε από την αποστολή.