ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μοιάζει σαν... τελικός
Τετάρτη 8 Ιούνη 2005

Sportidea

Σαν... τελικός είναι ο σημερινός αγώνας της Εθνικής με την Ουκρανία
«Σαν τελικός»... Ο χαρακτηρισμός του ομοσπονδιακού τεχνικού Οτο Ρεχάγκελ για το σημερινό παιχνίδι της Ελλάδας κόντρα στην Ουκρανία («Καραϊσκάκη», 21.30, ΜΕΓΚΑ) αποκαλύπτει πλήρως τη σημασία που έχει για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Η νίκη είναι το ζητούμενο για τους διεθνείς, αφού έτσι ανοίγουν το δρόμο ακόμα και για κατάκτηση της πρώτης θέσης (υπό προϋποθέσεις), που οδηγεί απευθείας στα τελικά του Μουντιάλ της Γερμανίας το 2006. Εκτός αυτού πάντως, σε περίπτωση επικράτησης η Εθνική γίνεται το πρώτο φαβορί για την κατάληψη της δεύτερης θέσης, που δίνει το δικαίωμα της «δεύτερης ευκαιρίας» μέσω μπαράζ. Σύμφωνα όμως με τον Γερμανό τεχνικό δεν υπάρχει σκέψη για τη 2η θέση προς το παρόν, αλλά μόνο για το... ρετιρέ του ομίλου.

«Το σημερινό παιχνίδι έχει πολύ μεγάλη σημασία. Πρέπει να νικήσουμε οπωσδήποτε, αν θέλουμε να βγούμε πρώτοι στον όμιλό μας. Για να γίνει όμως αυτό, οφείλουμε να παίξουμε καλύτερα, από ό,τι στο ματς απέναντι στην Τουρκία. Οι δυο ομάδες είναι ισάξιες. Τα μεταξύ μας παιχνίδια κρίνονται στο γκολ. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τη δύναμη της έδρας μας. Οι παίκτες βλέπουν το παιχνίδι σαν τελικό» δήλωσε ο Ρεχάγκελ.

Ο Γερμανός προπονητής αναφέρθηκε και στη δυναμικότητα της σημερινής αντιπάλου, την οποία χαρακτήρισε ιδιαίτερα καλή ομάδα, που χρειάζεται προσοχή, ενώ παράλληλα αποκάλυψε ότι ζήτησε από τους παίκτες να παίξουν καλύτερα από ό,τι στην Τουρκία. «Η Ουκρανία είναι πολύ καλή ομάδα και δε βρίσκεται τυχαία στην πρώτη θέση. Διαθέτει δυο επιθετικούς παγκόσμιας κλάσεως, τον Σεφτσένκο και τον Βορονίν, και το έργο μας θα είναι δύσκολο».

Αναφερόμενος στην απουσία του Κατσουράνη, που ήταν από τους καλύτερους παίκτες στον αγώνα με την Τουρκία, ο Ρεχάγκελ την ισοσκέλισε με την επιστροφή του Ζαγοράκη, ωστόσο δε θέλησε να κάνει αναφορά στα αγωνιστικά πλάνα, ενώ δε δέχτηκε «τα περί κούρασης των παικτών». Πάντα υπάρχουν απώλειες και όποιος παίζει θα πρέπει να δίνει το 100% των δυνατοτήτων του. Για το λόγο αυτό δε λέμε ποιοι θα ξεκινήσουν. Οι παίκτες πρέπει να αντεπεξέλθουν μετά από τέσσερις ημέρες, δεν είναι μικρά παιδιά ούτε γέροι. Κούραση θα υπάρχει μόνο αν πάμε όλο το βράδυ στα... μπουζούκια», τόνισε χαρακτηριστικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Στην αντίπερα όχθη οι Ουκρανοί του Ολεγκ Μπλαχίν δηλώνουν αισιόδοξοι ότι μπορούν να φύγουν από το «Καραϊσκάκη» με θετικό αποτέλεσμα, αφού με νίκη ουσιαστικά «κλειδώνουν» την πρώτη θέση και την πρόκριση. Ο Μπλαχίν αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας του. «Αν και μας βολεύει η ισοπαλία, θα ήταν λάθος μας να παίξουμε γι' αυτήν, γιατί μπορούμε να χάσουμε. Η Ελλάδα "καίγεται" πάντως περισσότερο για τη νίκη και σίγουρα θα εμφανιστεί σαφώς πιο επιθετική».