ΜΟΝΑΔΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ «18 ΑΝΩ»
«Δίνουμε τη μάχη σε ό,τι μας πεθαίνει»

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης με αίτημα την άμεση αποφυλάκιση των απεξαρτημένων Σπ. Ράπτη και Βαγγ. Σωτηριάδη

Τρίτη 14 Ιούνη 2005

Θεραπευτές, θεραπευόμενοι και γονείς της Μονάδας Απεξάρτησης «18 ΑΝΩ» διαδήλωσαν χτες έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης
«Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη σε ό,τι μας πεθαίνει»...

Και χτες το πρωί, θεραπευτές, θεραπευόμενοι και γονείς της Μονάδας Απεξάρτησης «18 ΑΝΩ» έδωσαν άλλη μια μάχη, αυτή τη φορά με παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης, απαιτώντας την άμεση αποφυλάκιση των απεξαρτημένων Σπύρου Ράπτη και Βαγγέλη Σωτηριάδη, που βρίσκονται στη φυλακή από τον Απρίλη του 2005, με κίνδυνο να υποτροπιάσουν και να χαθούν. Υπενθυμίζεται, ότι τόσο ο Σπ. Ράπτης όσο και ο Βαγγ. Σωτηριάδης είχαν καταδικαστεί για αδικήματα που είχαν διαπράξει ενώ ήταν τοξικοεξαρτημένοι και τα τελευταία χρόνια, «καθαροί» πλέον, έχουν κατακτήσει έναν καινούριο τρόπο ζωής, χωρίς ουσίες.

Αντιπροσωπεία του «18 ΑΝΩ» σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αναστ. Παπαληγούρα, επισήμανε ότι τέτοιες ενέργειες ακυρώνουν την απόφαση και τη δυνατότητα του απεξαρτημένου να επανενταχθεί κοινωνικά, ενώ αποθαρρύνονται οι εξαρτημένοι να απευθυνθούν σε θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης.

Από την πλευρά του ο Αναστ. Παπαληγούρας, δεσμεύτηκε για τη συγκρότηση Επιτροπής, προκειμένου να εξετάσει νομοθετική ρύθμιση, που θα προβλέπει ευνοϊκή, μέχρι ανασταλτικού χαρακτήρα, μεταχείριση προς τους απεξαρτημένους. Παράλληλα, υποσχέθηκε τη μεταφορά του Βαγγ. Σωτηριάδη στο Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων στον Ελαιώνα Βοιωτίας, ώστε να μειωθεί ο χρόνος ποινής του και να αποφυλακιστεί άμεσα, ενώ σχετικά με την υπόθεση του Σπ. Ράπτη, ανέθεσε στον εισαγγελέα Ισ. Ντογιάκο τη διερεύνηση των λόγων για τους οποίους έγινε άρση της αναστολής.