Τα κοινοβουλευτικά
Τρίτη 14 Ιούνη 2005

Γρηγοριάδης Κώστας

ΔΕ ΛΕΜΕ... Πρέπει να ομολογήσουμε, ότι ...τα κατάφεραν! Εγινε φανερό ότι η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να διαθέτει την εμπιστοσύνη των νεοδημοκρατών βουλευτών, όμως, τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ στερούνται σαφώς πλέον της εμπιστοσύνης του κόσμου. Γιατί, όσοι είδαν και άκουσαν, δεν είναι ανόητοι...

Για παράδειγμα, είδαν κι άκουσαν μπόλικες κόντρες, χαρακτηρισμούς, γνωμικά και εξυπνάδες και εισέπραξαν μια φαινομενική αντιπαλότητα. Ακουσαν όμως και τις δηλώσεις Καραμανλή περί «άρσης της μονιμότητας» και νέων αντιδραστικών αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις, καθώς και τον Γ. Παπανδρέου να λέει ότι χρειάζεται «ένα μικρότερο κράτος» καθώς και «ευελιξία στην αγορά εργασίας».

Σε αυτή τη χώρα (δυστυχώς, για τα δύο μεγάλα κόμματα) υπάρχει αρκετά μεγάλη θεατρική παιδεία, όχι ακαδημαϊκή αλλά ουσιαστική. Οι κάτοικοί της είναι εξοικειωμένοι και μπορούν να ξεχωρίζουν την ...κακή υποκριτική και το κακό θέατρο.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ, ΠΑΝΤΩΣ, προς τους βουλευτές της ΝΔ ήταν σαφέστατο από την πλευρά του πρωθυπουργού: «Με ψηφίσατε και μην τολμήσει κανείς έστω και να κρατήσει αποστάσεις από τα μέτρα που πρόκειται να πάρω»...

Γιατί, βέβαια, μετά την τριήμερη θεατρική παράσταση του δικομματισμού, η κυβέρνηση «πατάει» ακόμη περισσότερο το «γκάζι». Θεωρεί πως «έσφιξε τα λουριά» και είναι πανέτοιμη για μια μεγάλη επίθεση στα εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων.

Οσο για το ΠΑΣΟΚ, είναι προφανές ότι θα κάνει πως δε βλέπει μια και ο αρχηγός του μας διαμήνυσε ότι έχει το βλέμμα στραμμένο στις ...επόμενες εκλογές, όποτε αυτές κι αν γίνουν. Μέχρι τότε η συναίνεση θα «δώσει και θα πάρει», με τη μια ή την άλλη μορφή.

Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, από την άλλη, φαίνεται πως βρήκε μια καλή ευκαιρία για να ...ανοίξει κουβεντούλα με το ΠΑΣΟΚ περί του αν πρόκειται να βοηθήσει (το ΠΑΣΟΚ) για να δημιουργηθεί μια «άλλη Ευρώπη».


Παπαγεωργίου Βασίλης

Ρώταγε και ξαναρώταγε στις ομιλίες του ο Αλ. Αλαβάνος και δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί δεν του έκανε τη χάρη ο Γ. Παπανδρέου να του απαντήσει. Κι αυτός - όπως λέει - για μιαν «άλλη Ευρώπη» αγωνίζεται...