Βάζει «πλάτες» το ΠΑΣΟΚ
Σάββατο 18 Ιούνη 2005

Παπαγεωργίου Βασίλης

Πριν από ένα μήνα, η προτεινόμενη από την κυβέρνηση διάταξη, με την οποία το κράτος θα «νοικιάσει» 35 κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) από τον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα από το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», χαρακτηριζόταν από το ΠΑΣΟΚ ως «νεοφιλελεύθερη πολιτική που ανοίγει την πόρτα στην ιδιωτικοποίηση». Κι έτσι είναι. Με τη διάταξη αυτή, για παράδειγμα, θα πριμοδοτηθεί με δημόσιο χρήμα ένα ιδιωτικό νοσοκομείο, δήθεν κοινωφελούς και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Πολύ περισσότερο, που την ίδια ώρα, υπάρχουν περίπου 150 κρεβάτια σε ΜΕΘ δημοσίων νοσοκομείων, τα οποία δε χρησιμοποιούνται ελλείψει προσωπικού...

Προχτές, όμως, όταν η προαναφερόμενη διάταξη συζητούνταν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλος - αιφνιδιάζοντας ακόμη και τον εισηγητή του κόμματός του, ο οποίος είχε αρχικά ταχθεί κατά της συγκεκριμένης διάταξης - δήλωσε τη συμφωνία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προς μεγάλη χαρά του υπουργού Υγείας.

Τι μεσολάβησε, άραγε, στον έναν αυτό μήνα και άλλαξε θέση το ΠΑΣΟΚ; Δε γνωρίζουμε. Ο δε Ε. Βενιζέλος δεν έδωσε την παραμικρή εξήγηση. Το πιθανότερο είναι ότι η πρακτική του ΠΑΣΟΚ προσαρμόζεται στις σαφείς και κατηγορηματικές, περί «αντικρατικιστικής» πολιτικής, θέσεις του αρχηγού του.