ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Ο διάλογος της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τους δημοσιογράφους
Σάββατο 18 Ιούνη 2005

Ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει σήμερα το διάλογο της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, με τους δημοσιογράφους, όπως εκτυλίχτηκε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την περασμένη Πέμπτη για το Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων και τις θέσεις του ΚΚΕ.

Η συνέντευξη δόθηκε στην αίθουσα του Συλλόγου Υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδας, παρουσία πλήθους κόσμου. Η Αλ. Παπαρήγα καυτηρίασε τις κυβερνητικές επιλογές τονίζοντας πως η επίθεση που δέχονται τα ασφαλιστικά δικαιώματα του συγκεκριμένου κλάδου αποτελεί προειδοποιητική βολή που πρέπει να ανησυχήσει το σύνολο των εργαζομένων καθώς σύντομα όλοι θα αντιμετωπίσουν ανάλογη επίθεση. Κατήγγειλε εξάλλου τη στάση και των άλλων πολιτικών δυνάμεων. Παρουσίασε ακόμα τη θέση του ΚΚΕ για ενιαίο ταμείο τραπεζοϋπαλλήλων κύριας και επικουρικής ασφάλισης, αλλά αναφέρθηκε και στις γενικότερες θέσεις του Κόμματος για ζητήματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Συνταξιοδότησης και Υγείας.

Η Αλ. Παπαρήγα επέμεινε στην ανάγκη ο αγώνας να βαθύνει, να αποκτήσει πολιτικά χαρακτηριστικά. Αλλά και στην ανάγκη κοινής δράσης όλων των εργαζομένων, καθώς - όπως τόνισε - ο αγώνας των τραπεζοϋπαλλήλων αφορά τους πάντες. Εξάλλου επισήμανε και την ανάγκη της αλλαγής του συσχετισμού δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα ως προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την αποτελεσματικότητα της πάλης των εργαζομένων, στηλιτεύοντας τις επικίνδυνες για την εργατική τάξη και το κίνημά της λογικές και πρακτικές «κοινωνικής συναίνεσης».