ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ολα για την επιτυχία της λαϊκής συγκέντρωσης
Σάββατο 25 Ιούνη 2005

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται σε όλη τη χώρα η πολιτική εξόρμηση του ΚΚΕ, ιδιαίτερα στο Λεκανοπέδιο, όπου τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ προετοιμάζουν τη μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση που διοργανώνει η Κεντρική Επιτροπή, στο φόντο της αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ κατά των εργασιακών, ασφαλιστικών και λαϊκών δικαιωμάτων, τη Δευτέρα 27 του Ιούνη, στις 8.30 μ.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ). Σύνθημα της συγκέντρωσης θα είναι: «ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥ - ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΩΡΑ». Στη συγκέντρωση θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Σε μια περίοδο όπου η λαϊκή αγανάκτηση διογκώνεται απέναντι στην κυβερνητική προσπάθεια πλήρους κατεδάφισης ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων, οι κομμουνιστές καλούν τους πάντες να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση, διατρανώνοντας κι από αυτό το βήμα την απόφασή τους να σταματήσουν τον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα. Ενόψει της συγκέντρωσης εκατοντάδες περιοδείες, εξορμήσεις και συσκέψεις πραγματοποιούνται καθημερινά σε εργασιακούς και άλλους χώρους ώστε το κάλεσμα να φτάσει όσο το δυνατόν πλατύτερα στους ανθρώπους του μόχθου.

Ηδη έχουν κυκλοφορήσει αφίσες που «κοκκινίζουν» τους δρόμους και τις πλατείες του Λεκανοπεδίου, ενώ χιλιάδες προκηρύξεις αλλάζουν καθημερινά χέρια στους χώρους δουλιάς, στα στέκια νεολαίας, σπίτι με σπίτι.

Σταθμό της πολιτικής εξόρμησης του ΚΚΕ αποτελεί η αυριανή Κυριακή, οπότε και προγραμματίζεται πανεξόρμηση με το «Ριζοσπάστη». Παραμονή της μεγάλης λαϊκής συγκέντρωσης στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας οι Κομματικές Οργανώσεις στο Λεκανοπέδιο, αλλά και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ, στοχεύουν σε πλατιά διακίνηση της εφημερίδας ώστε να φτάσει σε πολλά περισσότερα λαϊκά σπίτια το κάλεσμα της συμμετοχής στη συγκέντρωση. Ο κυριακάτικος «Ριζοσπάστης» πέρα από ενδιαφέρουσα θεματολογία για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα, και όχι μόνο, προσφέρει στους αναγνώστες του ένα μοναδικό DVD για τον Χαρίλαο Φλωράκη, το λαϊκό προσκύνημα, την πολιτική κηδεία και την ταφή του αείμνηστου επίτιμου Προέδρου του ΚΚΕ.