ΛΙΟΣΙΑ - ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Συλλαλητήριο αύριο στην πλατεία Κλαυθμώνος
Τετάρτη 29 Ιούνη 2005

Eurokinissi

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν και να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο τον αγώνα τους ενάντια στη χωματερή δηλώνουν κάτοικοι και φορείς των Ανω Λιοσίων και της γύρω περιοχής και προχωρούν, αύριο, Πέμπτη 30 του Ιούνη, σε νέο μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Το συλλαλητήριο θα ξεκινήσει με συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι θα κάνουν πορεία με σκοπό να καταλήξει έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Με τη νέα αυτή κινητοποίηση, που διοργανώνει η «Διαδημοτική Επιτροπή», κάτοικοι και φορείς θέλουν να δηλώσουν προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν τον αγώνα που έχουν ξεκινήσει για την απομάκρυνση της χωματερής και κάθε ρυπογόνου δραστηριότητας από το Θριάσιο, παρά την τρομοκρατία και την καταστολή που εξαπέλυσε εναντίον τους η κυβέρνηση την περασμένη βδομάδα.

Στο μεταξύ, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιάς, με δήλωσή του, εμπαίζει για άλλη μια φορά τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής, αναφέροντας ότι από χτες 80 τόνοι λυματολάσπης της Ψυττάλειας, από αυτούς που μεταφέρθηκαν στο ΧΥΤΑ Ανω Λιοσίων, «άρχισαν να υφίστανται την επιστημονική επεξεργασία της εδαφοποίησης». Μια διαδικασία που θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το Δεκέμβρη, αφού - όπως υποστηρίζει ο υπουργός - ισχύει η δέσμευσή του ότι τότε θα αποφασίσουν οι ίδιοι αν η διαδικασία θα συνεχιστεί ή όχι...