ΚΕΝΤΡΟ ΛΥΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
Μεθοδεύουν την απόλυση 30 εργαζομένων

Τρίωρη στάση εργασίας κήρυξε το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας

Σάββατο 2 Ιούλη 2005

Μετά από χρόνια δουλιάς μέσα σ' αυτές τις συνθήκες, η ΕΥΔΑΠ ετοιμάζεται να τους πετάξει στο δρόμο
Τρίωρη στάση εργασίας προκήρυξε το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας στο Κέντρο Λυμάτων Μεταμόρφωσης (ΚΛΜ) την επόμενη Τρίτη 5 Ιούλη, από τις 8 π.μ. μέχρι τις 11 π.μ., διεκδικώντας να προσληφθούν από την ΕΥΔΑΠ οι 30 εργαζόμενοι στο έργο και να μην απολυθούν. Συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων στο ΚΛΜ και συμμετοχή στη στάση εργασίας την Τρίτη, έχει προκηρύξει και η Ενωση Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Βυτιοφόρων Αυτοκινήτων Εκκενώσεως Βόθρων Αθηνών - Πειραιώς.

Το ΚΛΜ, δηλαδή η εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού των λυμάτων Μεταμόρφωσης, τα τελευταία 20 χρόνια, λειτουργεί με τακτές προκηρύξεις εργολαβιών, ενώ η ΕΥΔΑΠ επιβλέπει τις εργασίες. Από τις 5/10/2005, που λήγει η σύμβαση του σημερινού εργολάβου, της εταιρίας «Αναστηλωτική ΑΤΕ - Γεωργ. Μπουμπούκας», η ΕΥΔΑΠ αναλαμβάνει η ίδια τη λειτουργία της εγκατάστασης.

Μέχρι τώρα, παρά τις συνεχείς αλλαγές των υπεργολάβων, οι εργαζόμενοι επαναπροσλαμβάνονταν από τον επόμενο εργολάβο. Με την ανάληψη της λειτουργίας του ΚΛΜ από την ΕΥΔΑΠ, οι 30 εργαζόμενοι δε θα επαναπροσληφθούν, παρά τα πολλά χρόνια εργασίας και την εμπειρία που έχουν, η οποία μάλιστα κρίνεται απαραίτητη για τη λειτουργία του έργου.

Οι εργαζόμενοι στο ΚΛΜ αντιδρούν σ' αυτήν την εξέλιξη, διεκδικώντας το δίκαιο αίτημά τους να προσληφθούν, μετά από τόσα χρόνια εργασίας, ως μόνιμοι από την ΕΥΔΑΠ, για να συνεχίσουν τη λειτουργία του έργου.