15οι ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Χρυσοφόρα μέρα
Σάββατο 2 Ιούλη 2005

Sportidea

Χρυσό μετάλλιο με νέο ρεκόρ αγώνων από την Αγγελική Τσιολακούδη
Τέσσερα χρυσά, δύο αργυρά και ένα χάλκινο μετάλλιο, πανυγήρισε χθες η ελληνική αποστολή στην Αλμέρια. Η Αγγελική Τσιολακούδη, στην τέταρτη προσπάθεια της, έστειλε το ακόντιο στα 62.61μ. και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, με ρεκόρ αγώνων μάλιστα. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε η Ιταλίδα, Μπάνι, με 62.36μ. και το χάλκινο η Ισπανίδα, Τσιλά, με 57.69μ. Η Δήμητρα Ντόβα κατέκτησε τη πρώτη θέση, στα 400μ. γυναικών, με 52.67. Δεύτερη ήταν η Γαλλίδα, Αναχαρσίς, με 52.70 και τρίτη η Αλβανίδα, Σάλα, με 53.23.

Στο άλμα επί κοντώ, ο Κώστας Φιλιππίδης με 5.60, ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Γάλλος, Πεφ, με 5.55, επίδοση που πέτυχε - αλλά με την δεύτερη προσπάθεια - και ο συμπατριώτης του, Κλαβιέρ, που έμεινε τρίτος. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε και ο Ηλίας Ηλιάδης. Ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής και Ολυμπιονίκης της Αθήνας, αναδείχθηκε πρώτος στην κατηγορία των -90κ. του τζούντο, νικώντας με ιππόν τον Αιγύπτιο, Μπεσμπάχ. Το αργυρό μετάλλιο, στην σφυροβολία, κατέκτησε ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου με βολή στα 75.57 μ., ενώ το χάλκινο η Χρυσοπηγή Δεβετζή, στο τριπλούν, με 14.33 μ. Την δεύτερη θέση πήρε η Ισπανίδα, Καστρεγιάνα, με 14.60 μ. και τη πρώτη η Αλγερινή, Ραχούλι, με 14.98 μ., που είναι και ρεκόρ αγώνων.

Σε "νεκρό" χρόνο η εθνική μπάσκετ έχασε το χρυσό. Με τρίποντο του Πετσίλε, στην εκπνοή, οι Ιταλοί επικράτησαν με 87 - 86 και πήραν τη πρώτη θέση. Τρίτη κατετάγη η οικοδέσποινα Ισπανία, που κέρδισε την Τουρκία 84 - 70. Στον τελικό του βόλλεϊ, προκρίθηκε η ομάδα των γυναικών. Επικράτησε 3-1 σετ της Ιταλίας, στον ημιτελικό. Ετσι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εξασφάλισε τουλάχιστον το ασημένιο μετάλλιο και θα διεκδικήσει σήμερα το χρυσό, με αντίπαλο το νικητή του αγώνα Τουρκίας - Κροατίας.

Δεν τα κατάφερε η ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών, στο πλαίσιο της 3ης και τελευταίας ημέρας της προκριματικής φάσης. Ηττήθηκε με 12-4 από την Ιταλία και πλέον περιμένει το άλλο ματς του ομίλου (Κροατία - Σλοβενία) για να μάθει ποια θέση θα διεκδικήσει. Η ομάδα χάντμπολ των ανδρών ηττήθηκε από τη Γαλλία με 30-27 και κατετάγη 8η. Η αναμέτρηση ήταν η τελευταία, του ομοσπονδιακού τεχνικού, Ουλφ Σέφερτ.