... σε ξένον αχυρώνα
Τρίτη 5 Ιούλη 2005

Γρηγοριάδης Κώστας

Ενώ κυβέρνηση και μεγάλο κεφάλαιο εντείνουν την αντεργατική τους επίθεση σε όλα τα επίπεδα, οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ έχουν στήσει χορό ανακοινώσεων, για το ποιος, τάχα, εκφράζει τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΑΣΚΕ, από τη μια, ανακαλύπτει ότι οι εργαζόμενοι βιώνουν μια σκληρή πραγματικότητα λόγω της πολιτικής της ΝΔ - λες και αυτή η πραγματικότητα προέκυψε ξαφνικά - και, από την άλλη, θέτει ως κύριο στόχο το «διάλογο», δηλαδή την προώθηση της ταξικής συνεργασίας. Η ΔΑΚΕ και αυτή, σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι απαιτούνται ρυθμίσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και ότι το κύριο πρόβλημα για τους εργαζόμενους είναι η δυσλειτουργία των κρατικών μηχανισμών ελέγχου, με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ!

Οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν καθαρό ότι αυτοί οι «σκυλοκαυγάδες» σε καμιά περίπτωση δεν έχουν να κάνουν με την εξυπηρέτηση των αναγκών τους, αλλά στόχο έχουν να δημιουργήσουν αυταπάτες, διευκολύνοντας το πέρασμα των αντεργατικών πολιτικών.