15οι ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Ικανοποιητική παρουσία
Τρίτη 5 Ιούλη 2005

Eurokinissi

Την... κλάση τους έδειξαν στην Αλμέιρα οι Πολύμερος - Σκιαθίτης
Ικανοποιητική θεωρείται η παρουσία της ελληνικής αποστολής στους φετινούς 15ους Μεσογειακούς Αγώνες που ολοκληρώθηκαν την Κυριακή στην Αλμέιρα της Ισπανίας. Συνολικά η Ελλάδα κατάφερε να κατακτήσει 59 μετάλλια, κάτι που την έφερε στην έκτη θέση της βαθμολογίας. Από αυτά, τα 32 κατέκτησαν οι άντρες, με τα υπόλοιπα 27 να αποτελούν γυναικεία υπόθεση.

Οι Ελληνες αθλητές πήραν 13 χρυσά, 15 αργυρά και 31 χάλκινα μετάλλια. Τις δυο τελευταίες ημέρες των αγώνων πήραν ένα χρυσό, ένα αργυρό και τρία χάλκινα. Το χρυσό μετάλλιο ήρθε από την κωπηλασία όπου οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες της Αθήνας Βασίλης Πολύμερος και Νίκος Σκιαθίτης έκαναν επίδειξη δύναμης στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών παίρνοντας άνετα την πρώτη θέση. Μάλιστα αυτό είναι το πρώτο χρυσό μεσογειακό μετάλλιο στο αγώνισμα για την Ελλάδα στην ιστορία των αγώνων.

Η Ρούλα Στρατάκη στο έπταθλο πήρε τη δεύτερη θέση συγκεντρώνοντας 5.943 βαθμούς ενώ πρώτη ήταν η Γαλλίδα Μαρί Κολονοβίλ με 6.017 και τρίτη η Τουρκάλα Ανζέλα Ατροσένκο με 5.870 βαθμούς. Στα 400μ εμπόδια ο Πλάτων Γκαβέλας έκανε σπουδαία κούρσα και πετυχαίνοντας ατομικό ρεκόρ με χρόνο 49.99 πήρε τελικά την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Το ίδιο ισχύει και για τον Στέργιο Νούσιο στο μήκος όπου με καλύτερο άλμα στα 7.91 κατέλαβε την τρίτη θέση στον τελικό του αγωνίσματος. Την τρίτη θέση στον τελικό του σύνθετου ατομικού της ρυθμικής κατέκτησε και η Ειρήνη Ανδριόλα που συγκέντρωσε 56.575 βαθμούς.