ΔΙΗΜΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Με στόχο την ενίσχυση του κοινού ταξικού αγώνα

Στο πάρκο «ΦΙΞ», την Παρασκευή και το Σάββατο, 8 και 9 Ιούλη

Τρίτη 5 Ιούλη 2005

Να αναπτυχθεί πλούσιος και βαθύς προβληματισμός με στόχο την ενίσχυση της κοινής ταξικής πάλης, αλλά και να αποτελέσουν οι εκδηλώσεις του φετινού Διημέρου για τους μετανάστες νέα αφετηρία γόνιμης δράσης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που πλήττει το ίδιο όλους τους εργαζόμενους, είναι οι βασικοί στόχοι των διοργανωτών. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 8 και 9 Ιούλη, στο πάρκο «Φιξ» στα Πατήσια, με πρωτοβουλία της Αχτιδικής Επιτροπής 5ου - 6ου Διαμερίσματος της ΚΟΑ του ΚΚΕ, και για πέμπτη συνεχή χρονιά.

Οι τοπικές Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ προσπαθούν να σταθεροποιήσουν - και μέσα από τη συγκεκριμένη διοργάνωση - την παρέμβασή τους στους μετανάστες εργάτες και τις οικογένειές τους, με προσανατολισμό την ανάγκη του κοινού αγώνα ντόπιων και αλλοδαπών εργαζομένων. Αλλωστε, η ενωμένη ταξική πάλη αποτελεί έναν από τους βασικούς θεματικούς άξονες των φετινών εκδηλώσεων, ενώ ο δεύτερος θα είναι η Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.

Πιο συγκεκριμένα, την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία από τον Μάκη Μαΐλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ η ιστορική αναδρομή στην αντιφασιστική πάλη θα είναι διανθισμένη με μουσική και τραγούδια. Επιπλέον, η θεατρική ομάδα «Εκτός σχεδίου» θα παρουσιάσει σχετική παράσταση.

Τη δεύτερη μέρα, τη συζήτηση θα εμπλουτίσουν τέσσερις βασικές εισηγήσεις. Συγκεκριμένα: Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Θαν. Παφίλης θα εστιάσει στη μεταναστευτική πολιτική και τους σχεδιασμούς της ΕΕ. Ο Βαγγ. Βακάλης, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, θα επικεντρωθεί στην ανάγκη συσπείρωσης των μεταναστών στα συνδικάτα τους. Ο Αντ. Αντανασιώτης, εκ μέρους της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», θα αναφερθεί στην επίθεση που δέχονται οι ατομικές ελευθερίες και στην ανάπτυξη των κατασταλτικών μηχανισμών, ενώ, τέλος, ο Σ. Μαυροκεφαλίδης, από την «Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης», θα μιλήσει για το περιεχόμενο και τον αγωνιστικό προσανατολισμό των μεταναστευτικών συλλόγων.

Και τις δύο μέρες, θα λειτουργεί στο χώρο των εκδηλώσεων παιδότοπος, θα πραγματοποιηθούν αγώνες σκάκι, ενώ οι διάφορες μεταναστευτικές κοινότητες επιφυλάσσονται να ετοιμάσουν παραδοσιακά φαγητά από τις πατρίδες τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στις 10 Σεπτέμβρη η εκδήλωση για το κοινό αγώνα Ελλήνων και μεταναστών εργατών (2022-09-03 00:00:00.0)
Διήμερο για Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενους (2016-06-16 00:00:00.0)
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων (2014-06-21 00:00:00.0)
Πληθαίνουν οι δραστηριότητες για την προετοιμασία του (2008-06-20 00:00:00.0)
Ισχυρότερος όλων ο ταξικός δεσμός! (2006-06-27 00:00:00.0)
Αύριο ανοίγει τις πύλες του (2004-06-24 00:00:00.0)