Καλοκαιρινή παγωνιά...
Πέμπτη 7 Ιούλη 2005

Γρηγοριάδης Κώστας

ΑΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ κινήσεις θεωρεί η κυβέρνηση ως «ήπια προσαρμογή», τότε μάλλον καταλαβαίνουμε με σαφήνεια πού το πάει. Για την απόφασή της να εξομοιώσει τους φόρους και να αυξήσει καλοκαιριάτικα το πετρέλαιο θέρμανσης, μιλάμε.

Ισως κάποιοι στα επικοινωνιακά επιτελεία της Νέας Δημοκρατίας θεωρούν μεγάλη εξυπνάδα το να ληφθεί ένα τέτοιο μέτρο σε μια περίοδο που οι καταναλωτές (όλοι εμείς δηλαδή) δε θα το αντιληφθούν στην τσέπη τους.

Τα ίδια όμως σκέφτονταν όπως φαίνεται και το Μάρτη, όταν με νομοθετικές ρυθμίσεις προχώρησε στην αύξηση των ναύλων για τα εισιτήρια. Τώρα όμως το αντιλαμβάνεται όλος ο κόσμος όταν πρέπει να πληρώσει «τρελά» ποσά για να πάει διακοπές!

Εν ολίγοις φαίνεται ότι κάποιοι «εκτός εποχής» ετοιμάζουν από το καλοκαίρι την ακρίβεια του χειμώνα και το αντίθετο.

ΓΙΑ ΚΟΙΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ και μήνυση στην ελληνική κυβέρνηση η Κομισιόν, γιατί λέει καθυστερούμε να προχωρήσουμε (ως χώρα) στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και δε βοηθάμε στην «ανάπτυξη» της χώρας και της Ευρώπης, γενικώς.

Μάλλον στις Βρυξέλλες δεν έχουν πληροφορηθεί τις τελευταίες εξελίξεις για τις εργασιακές σχέσεις στις ΔΕΚΟ, την άρση της μονιμότητας και όλα τα σχετικά. Δεν κατανοούν την κυβερνητική σπουδή για πλήρη απορύθμιση.

Ας ρωτήσουν όμως τα στελέχη της Κομισιόν και τους γνωστούς «διαπλεκόμενους» που εμπλέκονται στο χώρο της ιδιωτικής παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος. Κάθε άλλο παρά δυσαρεστημένοι είναι. Τα κέρδη τους εξασφαλισμένα και οι όροι «επένδυσης» οι καλύτεροι δυνατοί.

Φανταστείτε όμως πού έχουν φθάσει τα πράγματα, ώστε να ζητάνε ακόμη περισσότερα. Εκτός πια και αν έχουν αντιληφθεί ότι υπάρχει «ζουμί» στην ελληνική αγορά και αλλοδαποί «διαπλεκόμενοι». Είναι λογικό σε αυτή την περίπτωση να βιάζονται.



Γρηγοριάδης Κώστας