ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Σάββατο 9 Ιούλη 2005

ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΑΤΣΑΓΓΑΣ
Φωτ.

Με τη συμπλήρωση τριών μηνών από το θάνατο της αγαπημένης θείας μας, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, ΑΝΝΙΚΑΣ ΤΣΑΠΑΛΑ προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

Τα ανίψια της Μαίρη - Χρήστος

* * *

Φωτ. 2

Πριν από 11 χρόνια, στις 6 Ιούλη 1994, «έφυγε» από κοντά μας ο ΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ, μέλος του ΚΚΕ από το 1974.

Στη μνήμη του, καθώς επίσης στη μνήμη του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΘΕΟΧΑΡΗ και του ΦΩΤΗ ΠΑΤΣΑΛΟΥ, η σύζυγος του Αρη Βούλα και τα παιδιά του Γιώργος, Σταύρος και Βασίλης προσφέρουν 200 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης και ο Χριστόφορος Θεοχάρης προσφέρει 20 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 8 χρόνια από το θάνατο του ΣΩΤΗΡΗ ΜΑΤΣΑΛΛΑ, μέλους του ΚΚΕ. Γεννήθηκε στο Παλιούρι Εβρου το 1927. Καταγόταν από αγροτική οικογένεια. Το 1943 οργανώνεται στην ΕΠΟΝ, ενώ ο πατέρας του Αθανάσιος Ματσάλλας και ο μεγαλύτερος αδελφός του ήταν επίσης αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Μετά τη Βάρκιζα όλη η οικογένειά του διώχτηκε. Ο πατέρας του έφυγε στο εξωτερικό, ο αδελφός του Δημήτρης, μαχητής του ΔΣΕ και στέλεχος του ΚΚΕ, σκοτώθηκε σε μάχη στους Μεταξάδες Εβρου το 1946 και η μητέρα του Μελαχρινή πιάστηκε και εξορίστηκε στη Λήμνο.

Ο Σωτήρης Ματσάλλας το 1947 κατέφυγε στο ΔΣΕ. Το 1948 τραυματίστηκε βαριά στις μάχες του Γράμμου. Νοσηλεύτηκε στη Ρουμανία και με την αποθεραπεία του επέστρεψε στα τμήματα του ΔΣΕ. Ονομάστηκε Ανθυπολοχαγός.

Από το φθινόπωρο του 1949 έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην αρχή στην Τασκένδη και αργότερα στην Πολωνία. Εκεί δημιούργησε οικογένεια.

Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1975, για να συνεχίσει τον αγώνα του δίπλα στο ΚΚΕ και ως μέλος της ΠΕΕΠΠ. Συμμετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις έως το τέλος της ζωής του.

Αρης Θεοχάρης
Υπήρξε καλός οικογενειάρχης, αγνός και τίμιος αγωνιστής.

* * *

Στις 14 Ιούλη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο του πολυαγαπημένου αδελφού μου ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ Παρασκευά ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, μαχητή του ΔΣΕ και Μακρονησιώτη, ο οποίος πέθανε πιστός στα ιδανικά της εργατικής τάξης.

Στη μνήμη του και αντί για μνημόσυνο προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Πειραιά, 100 ευρώ.

Κ. Βαλλιανάτος

* * *

Στη μνήμη των παλαίμαχων αγωνιστών ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΔΑΜΑΝΗ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗ, ΒΑΣΙΛΗ ΣΑΡΑΦΗ και ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΠΕΤΡΟΥ, μελών του ΚΚΕ, η ΚΟΒ Νεράιδας Λάρισας προσφέρει στη ΝΕ Λάρισας 100 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη της αγωνίστριας ΑΛΙΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΙΝΟΥ ο Δημήτρης Ζούπας προσφέρει στη ΝΕ Κέρκυρας 30 ευρώ.

* * *

Στις 29 του περασμένου Μάη έγινε το μνημόσυνο των αγωνιστών οι οποίοι εκτελέστηκαν στις φυλακές της Αίγινας από το 1947 έως το 1949.

Ανάμεσα σ' αυτούς ήταν και ο αγωνιστής ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.

Στη μνήμη του ο γιος του Διονύσης Παπαδόπουλος πρόσφερε 200 ευρώ στο Παράρτημα Πειραιά της ΠΕΑΕΑ.

* * *

Στη μνήμη του ΑΣΤΕΡΗ ΖΟΡΜΠΑ η κόρη του Μάγδα πρόσφερε 50 ευρώ στο Παράρτημα Αίγινας της ΠΕΑΕΑ.

* * *

Στη μνήμη του ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΚΝΑΒΑΤΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και αγαπημένου συντρόφου μας και αντί για στεφάνι στη σορό του, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Χανίων.

Μαρίκα και Νάντια Μπίκοφ



Αννίκα Τσαπάλα


Αριστείδης Θεοχάρης