ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
«Να αντισταθούμε»!

Εξόρμηση σήμερα στα διόδια Ελευσίνας από την ΟΒΣΑ. Κινητοποίηση και κλειστά τα μαγαζιά στο Ηράκλειο

Τετάρτη 13 Ιούλη 2005

Motion Team

Από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις εμποροϋπαλλήλων και αυτοαπασχολούμενων για το ωράριο
«Πρέπει να αντιδράσουμε, πρέπει να αντισταθούμε». Μ' αυτή την παρότρυνση, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, που έχει πρωτοστατήσει στην οργάνωση των πρόσφατων κοινών κινητοποιήσεων των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ με τους εργαζόμενους, ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για το νέο ωράριο των καταστημάτων, καλεί σε συνδικαλιστική σύσκεψη στα γραφεία της στις 18 του Ιούλη στις 7 το απόγευμα.

«Σας καλούμε στη σύσκεψη για να συζητήσουμε και να συντονίσουμε την πάλη μας, να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας, να δώσουμε αποφασιστική απάντηση στην επίθεση κυβέρνησης - μονοπωλίων - ΕΕ», τονίζει η ΟΒΣΑ και προσθέτει: «Η κυβέρνηση, παρά την ολοκληρωτική απόρριψη από το συνδικαλιστικό κίνημα των ΕΒΕ και των εργαζομένων, που εκφράστηκε με το δυναμικό "παρών" στις κινητοποιήσεις στις 6 του Ιούλη, κατέθεσε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την παραπέρα απελευθέρωση του ωραρίου και προχωρά σε νέα αντιλαϊκά μέτρα για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας των εργαζομένων».

Επισημαίνει, ακόμη, ότι «οι συμβιβασμένες και ξεπουλημένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ συμμετέχουν στο στημένο "κοινωνικό διάλογο" που θέλει να δώσει άλλοθι στο σφαγιασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων και τον αφανισμό των αυτοαπασχολούμενων, μικρών ΕΒΕ».

Η Ομοσπονδία οργανώνει σήμερα το απόγευμα, μεταξύ 6 - 8 εξόρμηση ενημέρωσης στα διόδια Ελευσίνας.

Κλειστά τα εμπορικά

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα εμπορικά καταστήματα στο νομό Ηρακλείου, με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου του νομού, ενώ 24ωρη απεργία έχει αποφασίσει και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου για όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα ενάντια στην απελευθέρωση του ωραρίου και το νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ έχει αποφασίσει τρίωρη στάση εργασίας, συμπαραστεκόμενοι στις κινητοποιήσεις εργαζομένων και εμπόρων στο νομό.

Η τοπική Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ έχει καλέσει σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Λιονταριών. Οι ταξικές δυνάμεις καλούν όλους τους εργαζόμενους και μικρομεσαίους εμπόρους να εγκαταλείψουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που έχουν βάλει πλάτη, για να περάσει αυτή η αντιλαϊκή πολιτική και σήμερα παίζουν «κρυφτούλι» με την κυβέρνηση και τις δήθεν διαφωνίες τους. Τους καλεί να πουν «όχι» στην απελευθέρωση του ωραρίου και την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, τη μερική απασχόληση και όλες τις αντεργατικές μορφές εργασίας, διεκδικώντας πλήρη και σταθερή δουλιά για όλους, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, ενιαίο συνεχές ωράριο που να μην υπερβαίνει τις 48 ώρες.