Το φακέλλωμα ... πάει σύννεφο
Τρίτη 19 Ιούλη 2005

Γρηγοριάδης Κώστας

ΜΟΝΟ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΗ δεν είναι η δήλωση του Γιώργου Βουλγαράκη, που - μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό - είπε ότι «θα ληφθούν αποφάσεις» σε ευρωπαϊκό επίπεδο μετά την επίθεση στο Λονδίνο.

Λες και στην Ελλάδα δεν παραμένουν στη θέση τους οι «κάμερες - χαφιέδες», δε διογκώνεται ένας τεράστιος μηχανισμός αστυνομοκρατίας και δε διευρύνονται ολοένα οι τρόποι ηλεκτρονικού φακελώματος και παρακολούθησης.

Μιλάμε για την Ελλάδα των συνοροφυλάκων (ακόμα και μέσα στην ...Αττική), για την Αθήνα όπου σε κάθε γωνιά του κέντρου βλέπεις αρματωμένους και που ακόμα και αν πας στο γήπεδο για να δεις ποδόσφαιρο φακελώνεσαι κανονικότατα.

Για να μην προσθέσουμε τον τραπεζικό Τειρεσία, τις «διεθνείς συμφωνίες» για τη μετακίνηση ανθρώπων στα αεροδρόμια και τις καταχωρίσεις παντός τύπου σε τράπεζες δεδομένων που κανείς δεν ελέγχει.

Οταν η κυβέρνηση, λοιπόν, σε αυτό το κλίμα σκέφτεται να πάρει αποφάσεις, μάλλον τα στοιχειώδη δημοκρατικά και ατομικά δικαιώματα ...πάνε περίπατο.

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ και εκπτώσεις στα καταστήματα, όμως μάλλον - όπως κάθε χρόνο - θα διαπιστώσουν μαγαζάτορες και κοινό ότι ...δε σώζεται η κατάσταση. Η ακρίβεια παραμένει στα ύψη και οι μισθοί ...στα βάθη.

Χωριά που όσοι έκαναν τον προϋπολογισμό των διακοπών τους διαπίστωσαν ότι τα πράγματα είναι ιδιαιτέρως σκούρα, οπότε δεν επιτρέπονται καν σκέψεις για ψώνια.

Αυτά για τους κυβερνώντες, που συζητούν την αύξηση του ωραρίου των καταστημάτων με το νομοσχέδιο που κατέθεσαν στη Βουλή και μας λένε ότι θα αναθερμανθεί η αγορά.

Γνωρίζουν, φυσικά, ότι αυτό δεν ισχύει, γνωρίζουν και τη μισθολογική κατάσταση του κόσμου. Επιμένουν, όμως, μόνο και μόνο επειδή ...κάτι πρέπει να λένε για όσα απαράδεκτα νομοθετούν.



Γρηγοριάδης Κώστας