Για τα μεγάλα πορτοφόλια
Παρασκευή 22 Ιούλη 2005

Γρηγοριάδης Κώστας

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ η έρευνα του υπουργείου Ναυτιλίας για τις παραλίες, αφού βρήκε ότι 181 από αυτές δε διαθέτουν ναυαγοσώστες ενώ είναι πολυσύχναστες. Μόνο που αυτό το στοιχείο δεν είναι το μόνο που προκύπτει...

Μάλλον θα έπρεπε να μας πληροφορήσει το υπουργείο σχετικά με το πόσες από αυτές τις παραλίες ανήκουν σε ιδιώτες η σε συμπράξεις ιδιωτών με δημοτικούς φορείς. Ετσι για να καταλάβουμε την πραγματικότητα.

Μια άθλια πραγματικότητα που λέει πως ενώ κατοικούμε σε μια από τις χώρες με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή σε ολόκληρη την Ευρώπη πρέπει ...να πληρώνουμε για το στοιχειώδες αγαθό τού να μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στη θάλασσα.

΄Η ακόμα χειρότερα ορισμένες από τις ομορφότερες και καλοδιατηρημένες παραλίες μας να είναι απαγορευμένες για τον Ελληνα πολίτη, αφού διατίθενται για τον ...υψηλό τουρισμό και τα «μεγάλα πορτοφόλια».

Ολα αυτά την ώρα που οι μισθωτοί οι οποίοι φέτος θα κάνουν λιγότερες ή και καθόλου διακοπές για οικονομικούς λόγους πληθαίνουν και όχι φυσικά γιατί δεν έχουν διάθεση, αλλά γιατί δεν έχουν χρήματα.

ΠΑΡΑΤΗΣΕ ΤΙΣ διακοπές του κι εμφανίστηκε χτες στη Βουλή ο Γιώργος Παπανδρέου για να υποσχεθεί ότι θα καταργήσει τις «μονομερείς ρυθμίσεις» της κυβέρνησης για το ωράριο όταν το ΠΑΣΟΚ έρθει στην εξουσία!

Δεν ήταν και ...πολύ δύσκολη υπόσχεση ομολογουμένως. Πρώτον γιατί ουδείς γνωρίζει πότε θα έρθει - αν έρθει - το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Αλλά ακόμη και σε αυτή την περίπτωση είναι διασφαλισμένος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Το τι σημαίνει «μονομερείς ρυθμίσεις» μπορούν ωραιότατα να το εξετάσουν τότε.

Ακόμη και συγκεκριμένες διατάξεις να αλλάξουν, θα αντικατασταθούν από παρόμοιες, αφού αυτή είναι η πολιτική θέση του ΠΑΣΟΚ για το θέμα...

Πάντως, με τις υποσχέσεις για κατάργηση νόμων το ΠΑΣΟΚ έχει μια παλιά παράδοση. Θυμάστε τότε που έλεγε ότι θα ...καταργήσει τους αντιασφαλιστικούς νόμους της κυβέρνησης Μητσοτάκη; Ακόμα στην ελληνική νομοθεσία βρίσκονται.



Γρηγοριάδης Κώστας