ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ - ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Κανένας στη δουλιά, όλοι στον αγώνα!

Στην πλατεία Κάνιγγος στις 10 το πρωί, την Τρίτη, η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Σάββατο 23 Ιούλη 2005

Και στα ξενοδοχεία, παντού όπου χτυπά η καρδιά της εργατικής τάξης, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας
Τη νύχτα μέρα έχουν κάνει οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα τις λίγες ώρες που απομένουν μέχρι την Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία την ερχόμενη Τρίτη, 26 Ιούλη. Αλωνίζουν τα εργοστάσια, τα γιαπιά, τις οικοδομές, τα ξενοδοχεία, τα εμπορικά καταστήματα, ώστε να γίνει υπόθεση του κάθε εργάτη, της κάθε εργάτριας ο αγώνας ενάντια σε κάθε «διευθέτηση» που σκοτώνει το σταθερό ημερήσιο χρόνο, το 8ωρο και 7ωρο, ενάντια στην απλήρωτη δουλιά. Δίνουν τη μάχη ώστε: Να μη λείψει κανείς από την απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ! Να συμμετέχουν όλοι στον αγώνα με το ταξικό διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Για να μην περάσουν τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και των υπηρετών του. Για να πάρουν την απάντηση που πρέπει οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που ξεπουλούν τα δικαιώματα της εργατικής τάξης. Για να προβληθούν οι σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων.

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έχει οριστεί στις 10 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος. Η μάχη της απεργίας δόθηκε και χτες με περιοδείες στους χώρους δουλιάς.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ απευθύνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Ομοσπονδίες ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΤΑΕ - ΟΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

«Αλυσίδα, να μη δουλέψει τίποτα»...

Εργάτη τον εργάτη, στα εργοστάσια περνά το μήνυμα της απεργίας
Ωρα 6.30 το πρωί στην είσοδο του εργοστασίου ΜΕΒΑΚΟ στον Ασπρόπυργο. Συνδικαλιστές του κλάδου με τις ανακοινώσεις του ΠΑΜΕ στο χέρι μιλάνε με τους εργάτες. Το πρώτο που ζητάνε μόλις βλέπουν τα στελέχη του ΠΑΜΕ είναι: «Ελάτε την Τρίτη εδώ να βοηθήσετε να κάνουμε όλοι απεργία. Υπάρχει και ο φόβος. Ιδιαίτερα στους αλλοδαπούς συναδέλφους». Το πηγαδάκι στήνεται και ένας εργαζόμενος με αρκετά χρόνια στην πλάτη λέει: «Τα μέτρα που πάνε να περάσουν είναι πολύ ζόρικα, μάγκες. Να κατέβουμε όλοι στην απεργία» και ένας άλλος τον συμπληρώνει: «Εγώ κοντεύω να πάρω σύνταξη, αλλά θα απεργήσω για τα παιδιά μου». «Αλυσίδα να βάλουμε στην είσοδο να μη δουλέψει τίποτα» πετάγεται ένας νεότερος εργάτης που έχει τέσσερα χρόνια εκεί και παίρνει 23,5 ευρώ την ημέρα. Το ραντεβού έχει ήδη δοθεί για την Τρίτη το πρωί.

Να είσαι εκεί...

«Πρέπει να δώσεις τη μάχη της απεργίας, από το πρωί στην περιφρούρηση και μετά στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Κάνιγγος. Αν πας στη δουλιά, πηγαίνεις από την όχθη των εχθρών σου, αν μείνεις σπίτι αδυνατίζεις τον αγώνα, καθυστερείς τα όποια αποτελέσματα. Πρέπει να ενωθείς με τη φυσική σου παρουσία και τη δική σου φωνή, με όλη την εργατική τάξη για να ακουστούμε δυνατά και στα τελευταία γραφεία των ξενοδόχων, της κυβέρνησης και των εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστών». Αυτό το κάλεσμα απηύθυναν χτες στελέχη του κλάδου που περιόδευσαν σε μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας, «Χίλτον», «Ιντερκοντινένταλ», «Κάραβελ» κλπ.

Πειραιάς

Κάθε χώρο δουλιάς, κάθε εργατογειτονιά «αλωνίζουν» οι ταξικές δυνάμεις του Πειραιά. Καλούν στην απεργία και τη συγκέντρωση που διοργανώνει η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ στις 10.30 το πρωί στον Ηλεκτρικό Σταθμό. Μέχρι τώρα έχουν «οργωθεί» όλα τα εμπορικά καταστήματα και πολυκαταστήματα από το κέντρο του Πειραιά μέχρι τον Κορυδαλλό, τη Νίκαια, το Ρέντη. Επίσης ήδη έχουν γίνει εξορμήσεις και περιοδείες σε Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και βιοτεχνίες, ενώ τη Δευτέρα έχουν προγραμματιστεί εξορμήσεις στα εργοστάσια ΠΙΤΣΟΣ, ΙΟΝ, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, ΚΕΡΑΝΗΣ και άλλα. Στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ καλεί και η αγωνιστική παράταξη της Εργοστασιακής Επιτροπής Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.