ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
«Χάλκινα»... όνειρα
Σάββατο 30 Ιούλη 2005

Eurokinissi

Ο Μπίρος έκανε τη... ζημιά στους Ελληνες παίκτες, στον αγώνα με τους Ούγγρους
To χάλκινο μετάλλιο του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος υγρού στίβου, που διεξάγεται στο Μόντρεαλ, θα διεκδικήσει σήμερα το απόγευμα η Εθνική πόλο των ανδρών, που αντιμετωπίζει την Κροατία στο μικρό τελικό της διοργάνωσης (20.00, ΕΤ-1). Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την Ουγγαρία, χάνοντας με 7-6. Παρά την ήττα, πάντως, οι Ελληνες διεθνείς στάθηκαν πολύ καλά απέναντι στους παγκόσμιους πρωταθλητές «Μαγιάρους», που θεωρούνται το φαβορί και για το φετινό χρυσό. Παρ' όλα αυτά, η έλλειψη ψυχραιμίας στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού αλλά και απόδοση του Ούγγρου Μπίρος, ο οποίος πέτυχε τα έξι από τα επτά γκολ της ομάδας του (!)διέγραψαν το τελικό αποτέλεσμα. Η Ελλάδα είχε την ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσια στα μισά της τελευταίας περιόδου, όταν ο Χατζηθεοδώρου μείωσε σε 6-5 το σκορ. Τα επτάλεπτα: 2-1, 5-3, 6-4, 7-6. Ουγγαρία: Μπίρος 6, Μόλναρ 1. Ελλάδα: Σάντας 2, Αφρουδάκης 1, Χατζηθεοδώρου 1, Βλοντάκης 1, Θεοδωρόπουλος 1.

Η γενικότερη πάντως εμφάνιση κάνει τους πάντες στην Εθνική να αισιοδοξούν για το σημερινό παιχνίδι και όπως τονίζουν όλοι η ομάδα είναι πιο έτοιμη από ποτέ για να ανέβει στο βάθρο. Από πλευράς παικτών ο Δημήτρης Μάζης δήλωσε για την αναμέτρηση του μικρού τελικού: «θα δώσουμε ό,τι έχουμε για να πάρουμε το μετάλλιο. Το αξίζουμε».

Σημειώνεται ότι η Ουγγαρία θα αντιμετωπίσει στον τελικό της διοργάνωσης τη Σερβία/Μαυροβούνιο (νίκησε 5-4 τους Κροάτες).

Πέμπτες οι γυναίκες

Αν και έκανε τα εύκολα δύσκολα και μπορεί να χρειάστηκε ακόμα και την παράταση, εντούτοις η Εθνική γυναικών κατάφερε να επικρατήσει της Αυστραλίας με 10-8 (κ.α. 8-8) και να κατακτήσει την 5η θέση στη γενική κατάταξη. Τα κορίτσια του Κούλη Ιωσηφίδη, σε μια επανάληψη του σκηνικού κόντρα στον Καναδά, έδειξαν πάλι... τάσεις αυτοκτονίας, αφού αν και προηγήθηκαν 4-1 και 5-3, βρέθηκαν να χάνουν 7-6. Στην παράταση όμως άλλαξαν, οι παίκτριες της Εθνικής φάνηκαν πιο ψύχραιμες και βελτιώνοντας την άμυνά τους έφθασαν στο ποθητό αποτέλεσμα.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Στον τελικό η Νιαγκουάρα

Τελικά η Νέρι Νιαγκουάρα δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ετσι, μετά την πρόκρισή της στα ημιτελικά των 100μ ελεύθερο κατάφερε να εξασφαλίσει και την είσοδό της στον τελικό του αγωνίσματος. Η Ελληνίδα κολυμβήτρια αγωνίστηκε στην 1η ημιτελική σειρά και κάλυψε την απόσταση σε 55.02 καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση, που της έδωσε το εισιτήριο για τον τελικό, με την 7η καλύτερη επίδοση των ημιτελικών. Τον καλύτερο χρόνο σημείωσε η Αμερικανίδα Τζόντι Χένρι με 53.52, η οποία είναι και η κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ. Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε και η ελληνική ομάδα 4Χ200μ ελεύθερο, (Ζήσιμος, Αντωνόπουλος, Μαγγανάς, Ξυλούρης) που πήρε την πρώτη θέση στην 1η προκριματική σειρά, συντρίβοντας το πανελλήνιο ρεκόρ με χρόνο 7.16.57 (το παλιό 7.19.71).

Αντίθετα, δεν τα κατάφερε ο Γιάννης Δρυμωνάκος, που στα προκριματικά των 100μ πεταλούδα κατατάχτηκε έβδομος με χρόνο 58.33, μένοντας 59ος στη γενική κατάταξη.