Φεστιβάλ Νάξου
Τετάρτη 3 Αυγούστου 2005

Νένα Βενετσάνου
Με την «Μπαλάντα του πάρκου», ένα ρεσιτάλ με την Αρλέτα, ανοίγει, το Σάββατο (6/8), την αυλαία του αφιερώματος στον Γιώργο Ιωάννου, το Φεστιβάλ Νάξου. Το ρεσιτάλ περιλαμβάνει γνωστά τραγούδια της ερμηνεύτριας από τη μακρόχρονη πορεία της στο ελληνικό τραγούδι. Ανάμεσα στα άλλα θα ακουστεί το αγαπημένο τραγούδι του Γιώργου Ιωάννου η «Μπαλάντα του πάρκου». Μαζί με την Αρλέτα ο Ντίνος Αποστόλου (σαξόφωνο, φυσαρμόνικα, φωνή, μικρά κρουστά).

Κυριακή 7 Αυγούστου, 21.30: Συναυλία με το μουσικό τρίο «TABAKO» με τους: Κώστα Βόμβολο (ακορντεόν, πλήκτρα), Γεώργιο Μπαντούκ (ηλεκτρική κιθάρα, τραγούδι), Τάσο Μισυρλή (τσέλο, τραγούδι). Τρία όργανα που ανταλλάσσουν ρόλους σ' ένα παιχνίδι ανάμεσα στην ακρίβεια της κλασικής μουσικής, τον ηλεκτρισμό των μπλουζ και τη λυτρωτική ενέργεια του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού. Τρεις φωνές σε τραγούδια και κείμενα των: Λ. Πλάτωνος, Κ. Βάιλ, Τ. Γουέιτς, Χ. Λ. Μπόρχες, Ι. Καλβίνο, Ν. Εγγονόπουλου, Α. Εμπειρίκου, Γ. Ιωάννου κ.ά. Μια παράσταση, όπου συνυπάρχουν στη φόρμα του καμπαρέ η μουσική, το θέατρο και ο λόγος.

Σάββατο 13 Αυγούστου, 21.30: Ρεσιτάλ με την Νένα Βενετσάνου που παρουσιάζει τραγούδια της από τη «Νέα Γη», που έχει ως θέμα τους διάφορους λόγους για τους οποίους ο άνθρωπος μεταναστεύει, θέμα οικείο και στον Γιώργο Ιωάννου, αφού κι ο ίδιος υπήρξε εσωτερικός μετανάστης. Επίσης, τραγούδια από τις «Πόλεις του Νότου» και από το «Καφέ Γκρέκο», όπου αφηγείται συναντήσεις μέσα σε συγκεκριμένους χώρους καφενείων, αγαπημένα σημεία αναφοράς του τιμώμενου πεζογράφου. Τέλος, το ρεσιτάλ περιλαμβάνει τραγούδια του Νίκου Μαμαγκάκη σε στίχους του Γιώργου Ιωάννου από τη συλλογή τους «Κέντρο Διερχομένων» και του Μάνου Χατζιδάκι από τις «Μπαλάντες της Οδού Αθηνάς». Την τραγουδίστρια συνοδεύουν, η Βιβή Γκέκα στο μαντολίνο, ο Σταύρος Αγιαννιώτης στην κιθάρα και ο Σόλης Μπαρκής στα κρουστά.