ΥΠΠΟ
Δεν πλήρωνε... αλλά «δεν» χρωστούσε!
Τετάρτη 3 Αυγούστου 2005

Από παλαιότερη κινητοποίηση των συμβασιούχων του υπουργείου Πολιτισμού
«Δεν» χρωστά σε «κανέναν» υπάλληλό του μισθούς... πλην 200 ωρομισθίων, υποστηρίζει το υπουργείο Πολιτισμού με ανακοίνωσή του!

«Το υπουργείο Πολιτισμού δεν οφείλει σε κανέναν υπάλληλό του, με οποιαδήποτε σχέση, ούτε ένα ευρώ, συμπεριλαμβανομένων όσων η σύμβαση έχει λήξει και έχουν επιστρέψει με προσωρινές διαταγές δικαστηρίων (ασφαλιστικά μέτρα) παρότι υπάρχει και διαφορετική νομική προσέγγιση του θέματος», σημειώνεται στην ανακοίνωση αλλά αμέσως μετά προστίθεται: «Από ενδελεχή έρευνα που έγινε στα εποπτευόμενα νομικά πρόσωπα του υπουργείου, προέκυψε ότι το Ταμείο Διαχείρισης Πιστώσεων για την Εκτέλεση Αρχαιολογικών Εργων (ΤΔΠΕΑΕ - νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου) οφείλει πράγματι ημερομίσθια σε περίπου 200 ωρομίσθιους υπαλλήλους που εργάζονταν σε ορισμένα από τα 32 Προγράμματα που διαχειρίζεται σε όλη την Ελλάδα και οι οποίοι, όταν έληξε η σύμβασή τους, επέστρεψαν με προσωρινές δικαστικές διαταγές(ασφαλιστικά μέτρα)».

Να θυμίσουμε ότι το προηγούμενο διάστημα και με κάθε αφορμή (παραστάσεις στην Επίδαυρο, ημερίδες σε μουσεία) οι απλήρωτοι συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ «υπενθύμιζαν» στην ηγεσία του το πρόβλημα (μέχρι και σε επίσχεση εργασίας έφτασαν), αλλά έπρεπε να φτάσει ο Αύγουστος για ...«ενδελεχή έρευνα».

Σύμφωνα πάντα με το ΥΠΠΟ, η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού, Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, υπέγραψε χτες απόφαση επιχορήγησης του ΤΔΠΕΑΕ, ώστε «να εξοφληθούν αμέσως όλα τα οφειλόμενα», με «εντολή» να προηγούνται όλων των δαπανών αυτές για μισθοδοσία του προσωπικού.