Η ύαινα και το λαγωνικό
Παρασκευή 5 Αυγούστου 2005

Σκηνή από την ταινία «Η ύαινα», σε σκηνοθεσία Τζον Χιούστον
Αρκετές και ενδιαφέρουσες οι επιλογές για την αποψινή σας διασκέδαση από τις κινηματογραφικές προβολές των τηλεοπτικών καναλιών.

Ετσι, απόψε η ΕΤ-1 στις 20.15 θα προβάλλει τη δραματική ταινία «Η ύαινα», σε σκηνοθεσία Τζον Χιούστον.

Η Στάνλεϊ Τίμπερλεϊκ είναι μια νέα γυναίκα με πολύ κακό χαρακτήρα, αρραβωνιασμένη με τον Κρεγκ Φλέμιγκ, έναν ανερχόμενο δικηγόρο. Τρεις μέρες πριν από το γάμο τους, η Στάνλεϊ το σκάει με τον άντρα της αδελφής της Ρόι, το χειρουργό Πίτερ Κίνσγκμιλ. Ο Κρεγκ και η γυναίκα του Πίτερ σπρωγμένοι από την αμοιβαία τους ατυχία ερωτεύονται σιγά - σιγά ο ένας τον άλλον. Η σχέση της Στάνλεϊ και του Πίτερ σύντομα γίνεται ανυπόφορη και ο Πίτερ οδηγείται στην αυτοκτονία. Η Στάνλεϊ, δυστυχισμένη και συντετριμμένη, επιστρέφει στο σπίτι. Σύντομα όμως εκδηλώνει και πάλι το δυσάρεστο χαρακτήρα της. Προσπαθεί να χαλάσει τη σχέση της αδελφής της με τον Κρεγκ, αλλά αποτυγχάνει. Οταν ο Κρεγκ δεν εμφανίζεται στο ραντεβού τους, έξαλλη από τη ζήλια της, χτυπάει με το αυτοκίνητό της μια γυναίκα και το παιδί της. Το παιδί πεθαίνει και η Αστυνομία την ανακρίνει...

Παίζουν: Μπέτι Ντέιβις, Τζορτζ Μπρεντ, Ολίβια ντε Χάβιλαντ, Ντένις Μόργκαν.

Ο ένας φόνος διαδέχεται τον άλλο και η όμορφη Μαρία είναι η βασική ύποπτη. Ο επιθεωρητής Κλουζό, έχει αντίθετη άποψη και αρνείται να τη συλλάβει, δοκιμάζοντας έτσι σκληρά τα νεύρα του προϊσταμένου του, επιθεωρητή Ντρέιφους...

Παίζουν: Πίτερ Σέλερς, Ελκε Σόμερ, Τζορτζ Σάντερς (ΝΕΤ, 22.00).

Ο Τζο Κλέι, πράκτορας δημοσίων σχέσεων στο Σαν Φρανσίσκο, οδηγείται από την επαγγελματική του δράση, να οργανώνει γιορτές και δεξιώσεις, στο να πίνει όλο και περισσότερο. Παντρεύεται τη γραμματέα Κρίστεν, η οποία βυθίζεται κι αυτή στο οινόπνευμα. Το ζευγάρι ξεπέφτει και αναγκάζεται να απευθυνθεί στον αγρότη πατέρα της Κρίστεν. Ο Τζο καταφέρνει να συγκρατηθεί για κάποιες εβδομάδες, αλλά υποκύπτει μαζί με την Κρίστεν σε μια βραδιά οργιώδους κατανάλωσης αλκοόλ. Καταστρέφει μάλιστα το θερμοκήπιο του πεθερού του ψάχνοντας για μπουκάλια.

Παίζουν: Τζακ Λέμον, Λι Ρέμικ, Τσαρλς Μπίκφορντ, Τζακ Κλούγκμαν, Αλαν Χιούιτ (ΕΤ-1, 24.00).

Ενας νεαρός κτηματίας από τη Μοντάνα, ο Μπο, φτάνει για πρώτη φορά σε πόλη όπου πρόκειται να πάρει μέρος σ' ένα ροντέο. Ο φίλος του Βερτζ, του συστήνει να βρει σύντομα ένα κορίτσι. Πράγματι, ο Μπο γοητεύεται από την όμορφη τραγουδίστρια Σέρι, η οποία πιστεύει ότι σύντομα θα βρεθεί στο Χόλιγουντ. Αρχικά η Σέρι γοητεύεται από το ενδιαφέρον του Μπο. Ομως όταν καταλαβαίνει ότι εκείνος σκοπεύει να την παντρευτεί και να την πάρει μαζί του στο απομονωμένο του αγρόκτημα, αρχίζει να τον αποφεύγει.

Παίζουν: Μέριλιν Μονρόε, Αρθουρ Ο' Κόνελ, Χόουπ Λέιντζ, Ντον Μάρεϊ (ΑΝΤΕΝΝΑ, 00.45).