ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ
Στο επίκεντρο το ακόντιο
Παρασκευή 12 Αυγούστου 2005

Sportidea

Η Μιρέλλα Μανιάνι θα διεκδικήσει σήμερα την πρόκριση στον τελικό
Ο ακοντισμός των γυναικών, όπου υπάρχει τριπλή ελληνική παρουσία, συγκεντρώνει το μεγαλύτερο βάρος των ελπίδων για διάκριση από ελληνικής πλευράς στη σημερινή ημέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στίβου, που διεξάγεται στο Ελσίνκι. Το βαρύ... πυροβολικό της αποστολής η δυο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια Μιρέλλα Μανιάνι, η Αγγελική Τσιολακούδη και Βοϊσάβα Λίκα και παράλληλα με αυτές η Νάντια Εφεντάκη, που θα μετέχει στα προκριματικά των 1.500μ, κλείνουν την αυλαία των ελληνικών συμμετοχών στη φετινή διοργάνωση.

Στο πρώτο γκρουπ, των προκριματικών του ακοντισμού μετέχει η Αγγελική Τσιολακούδη, με 62,72μ φέτος και ατομικό 63,32μ. Στο γκρουπ της κατέχει την τρίτη καλύτερη επίδοση, με κορυφαία βέβαια την Κουβανή Οσλέιντις Μενέντες, κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ στο αγώνισμα και φαβορί για το χρυσό μετάλλιο. Η Τσιολακούδη, για να προκριθεί, χρειάζεται να «πιάσει» το όριο των 60,50μ ή να βρεθεί μέσα στις 12 καλύτερες αθλήτριες. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες δύο αθλήτριες που μετέχουν στο δεύτερο γκρουπ. Η Μανιάνι φέτος αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με τραυματισμούς και στο Ελσίνκι πήγε με καλύτερη επίδοση 59,22μ, ενώ μπορεί να πάει πολύ ψηλότερα, αν βρεθεί σε καλή μέρα, αφού άλλωστε έχει ατομικό ρεκόρ 67,51μ. Η Βοϊσάβα Λίκα είναι από τα ανερχόμενα αστέρια του αγωνίσματος και φέτος έχει καλύτερη επίδοση 57,88μ.


Στα προκριματικά των 1.500μ η Νάντια Εφεντάκη, με 4:08.73 φέτος, θα προσπαθήσει για το καλύτερο και φυσικά την πρόκριση στον τελικό.. Στο πρώτο γκρουπ, μετέχουν πολλές σπουδαίες αθλήτριες, με κορυφαία τη Μαριάμ Γιουσούφ Τζαμάλ από το Μπουρούντι, που έχει κάνει 3:59.13, καθώς και η Ρωσίδα Ολγα Γιεγκόροβα με 3:59.47. Στο δεύτερο γκρουπ κορυφαίο όνομα είναι η Ρωσίδα Γιούλια Τσιζένκο με 3:58.68. Προκρίνονται οι 5 πρώτες από κάθε γκρουπ και οι δύο με τον καλύτερο χρόνο.

Ογδοη η Χαντζή

Μένοντας μακριά από τον καλό της εαυτό που έδειξε στα προκριματικά η Χριστίνα Χαντζή δεν τα κατάφερε στα χθεσινά ημιτελικά των 110μ με εμπόδια, καθώς έμεινε 8η στη σειρά της με χρόνο 57.51. Η ίδια μετά την κούρσα παραδέχτηκε ότι δε φάνηκε έτοιμη για τον αγώνα, ωστόσο θεώρησε επιτυχία τη συμμετοχή της στα ημιτελικά.

Το πρόγραμμα της TV: ΕΤ1: Πρωί (11.00-15.00). Απόγευμα: (18.40-22.00).