ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ
«Χάθηκε» το ακόντιο

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ από την Κουβανή Μενέντεζ στην αυλαία των αγώνων στο Ελσίνκι

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2005

Με ένα παγκόσμιο ρεκόρ από την εκπληκτική Κουβανέζα ακοντίστρια Οσλέιντις Μενέντεζ έπεσε η αυλαία του φετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος. Η Μενέντεζ στον τελικό του αγωνίσματος «καθάρισε» νωρίς νωρίς, αφού μόλις στην πρώτη της προσπάθεια έριξε το ακόντιο στα 71.70μ. Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε και πάλι στην Κουβανή αθλήτρια, με 71.54, από τον Ιούλιο του 2001 Δεύτερη ήταν η Γερμανίδα, Κριστίνα Ομπεργκφολ, με 70.03μ., επίδοση που αποτελεί ευρωπαϊκό ρεκόρ και 3η η συμπατριώτισσα της Στέφι Νέριους με 65.96μ.

Η Αγγελική Τσιολακούδη, η μοναδική Ελληνίδα που έλαβε μέρος στον τελικό μετά τον αποκλεισμό των Μανιάνι και Λύκα, κατατάχτηκε 8η με βολή στα 57.99μ.

«Το μόνο που μπορεί να με ικανοποιεί από τον αγώνα μου είναι η όγδοη θέση που ήταν και ο αρχικός μου στόχος. Σίγουρα η βολή στα 57.99μ. δε με αντιπροσωπεύει. Προσπάθησα για κάτι καλύτερο, αλλά έκανα πολλά λάθη στην τακτική και δε μου βγήκε το κάτι παραπάνω. Πρέπει να μειωθούν αυτά τα τεχνικά λάθη, να είμαι πιο προσεκτική και να μην κάνω σοβαρά λάθη όπως έκανα σήμερα», δήλωσε η Ελληνίδα ακοντίστρια.