«ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ» ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
Πολιτική - φονιάς

Αποκαλυπτικά στοιχεία, που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, «φωτογραφίζουν» τις πραγματικές αιτίες και τους ενόχους της αεροπορικής τραγωδίας στο Γραμματικό

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2005

Eurokinissi

Τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την εταιρία «ΗΛΙΟΣ» είναι η επιβεβαίωση πως και η αεροπορική τραγωδία στο Γραμματικό της 14ης του Αυγούστου 2005, με τους 121 νεκρούς, είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής της «απελευθέρωσης» των αερομεταφορών, της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών αγαθών και των λαϊκών αναγκών. Μια εγκληματική πολιτική που απειλεί την ασφάλεια και τη ζωή του λαού.

* * *

Κανένας έλεγχος για το αν τηρούνται οι κανόνες ασφάλειας πτήσεων, ρητή απαγόρευση για το μοιραίο αεροσκάφος να πετά πάνω από τα 28.000 πόδια, που, όπως όλα δείχνουν, δεν τηρήθηκε, και πολλά άλλα που φέρνει στη δημοσιότητα η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», είναι χαρακτηριστικά όχι μόνο για όσα συνέβαιναν στην εταιρία «ΗΛΙΟΣ» αλλά και για όσα συμβαίνουν σε όλες τις αντίστοιχες εταιρίες που έχουν ριχτεί στη μάχη της ...ανταγωνιστικότητας, αγνοώντας τις ανθρώπινες ζωές. Το ίδιο ακριβώς που συμβαίνει και σε άλλους τομείς των μεταφορών, όπως, για παράδειγμα, στην ακτοπλοΐα.

* * *

Τα σενάρια σχετικά με το πώς έπεσε το αεροσκάφος συνεχίζουν να δίνουν και να παίρνουν, ενώ οι έρευνες για την ανεύρεση των τριών πτωμάτων, μεταξύ των οποίων και του πιλότου, συνεχίζονται στο Γραμματικό. Οπως συνεχίζονται και οι νεκροτομήσεις που μέρα με τη μέρα επιβεβαιώνουν πως οι επιβαίνοντες και το πλήρωμα ήταν ζωντανοί μέχρι τη στιγμή της πρόσκρουσης. Χτες, το νέο στοιχείο που προέκυψε είναι ότι θα γίνει εξέταση στα ούρα που βρέθηκαν σε δύο από τα πτώματα, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν τοξικές ουσίες.

* * *

Κι επειδή το ...«θέμα» για τα ελληνικά κανάλια φαίνεται να περιορίζεται μόνο σε ό,τι μπορεί να αξιοποιηθεί για να κάνουν νούμερα τηλεθέασης, εμείς οφείλουμε να θυμίσουμε ότι: «Ο ηθικός αυτουργός των εγκλημάτων είναι η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. Η καθημερινή πρακτική αποδείχνει πως στα πλαίσια του Μάαστριχτ και του ευρωμονόδρομου τα περιθώρια ελέγχου του κεφαλαίου και περιορισμού της ασυδοσίας του είναι από ελάχιστα έως ανύπαρκτα. Ο λαός μας και η νεολαία οφείλουν να σταματήσουν τις θυσίες για τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Να ανατρέψουν την αντιλαϊκή πολιτική. Με τη δική τους συμμαχία να διεκδικήσουν την εξουσία και την οργάνωση της κοινωνίας, με κριτήριο τις ανάγκες και τα δικαιώματά τους!» (Από την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ - 16.8.2005).