ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στη μάχη για την επιτυχία του

Το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στις 6.30 το απόγευμα, στην κεντρική πύλη του λιμανιού το αγωνιστικό ραντεβού των εργαζομένων

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2005

Στη μάχη για την επιτυχία του συλλαλητηρίου στις 10 του Σεπτέμβρη ρίχνονται οι ταξικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη (φωτ. από την περσινή κινητοποίηση με αφορμή τη ΔΕΘ)
Με εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς, τις γειτονιές στις πόλεις και τα χωριά, τα στελέχη του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ΕΒΕ καλούν τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία της Θεσσαλονίκης να συμμετάσχουν στο πανεργατικό - παλλαϊκό συλλαλητήριο που οργανώνουν το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Καλούν το λαό να δώσει μαζικά το «παρών» και να μετατρέψει την κινητοποίηση σε βήμα κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στην πολιτική έντασης της εκμετάλλευσης, της φτώχειας και της ανεργίας.

Το συλλαλητήριο θα ξεκινήσει στις 6.30 το απόγευμα μπροστά από την κεντρική πύλη του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Στόχος είναι να αποτελέσει σταθμό κορύφωσης των αγώνων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ που υλοποιούν η ΝΔ σήμερα και προηγούμενα το ΠΑΣΟΚ, έχοντας τις πλάτες των συμβιβασμένων πλειοψηφιών του συνδικαλιστικού κινήματος (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ). Ενα βήμα προβολής και διεκδίκησης αιτημάτων που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Αυτό το πλαίσιο διεκδικήσεων του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για το επόμενο χρονικό διάστημα θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που θα δώσει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων το πρωί της Παρασκευής 9 Σεπτέμβρη, το ΠΑΜΕ διοργανώνει Συνδικαλιστική Διάσκεψη με συνδικάτα από τις βαλκανικές χώρες, με στόχο να αναδειχτεί ότι η πολιτική του κλεισίματος των επιχειρήσεων και της ανεργίας στη χώρα μας και η μεσαιωνικού τύπου εκμετάλλευση των εργαζομένων στις βαλκανικές χώρες είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος: Της ευρωενωσιακής πολιτικής για μείωση του κόστους εργασίας σε όφελος του κεφαλαίου.