ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Σινιάλο πανεργατικού ξεσηκωμού

Κάλεσμα στους εργαζόμενους του κλάδου, μπροστά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη

Σάββατο 20 Αυγούστου 2005

Οι οικοδόμοι θα δώσουν και φέτος βροντερό «παρών» στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ
Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, ώστε το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη στις 10 του Σεπτέμβρη να αποτελέσει το σινιάλο για τον ξεσηκωμό της εργατικής τάξης ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας. Η ταξική Ομοσπονδία σημειώνει την τεράστια σημασία που έχει η επιτυχία της κινητοποίησης, με αφορμή τη ΔΕΘ στην πορεία έντασης των ταξικών αγώνων, που κλιμακώνονται τον Οκτώβρη, με το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα.

Στα εγκαίνια της ΔΕΘ, επισημαίνει η Ομοσπονδία, «η κυβέρνηση μέσω του πρωθυπουργού θα εξαγγείλει τα νέα μέτρα εξόντωσης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων». Στις προτεραιότητές της βρίσκονται η επίθεση ενάντια στο Ασφαλιστικό, οι νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, η πλήρης ιδιωτικοποίηση των πρώην ΔΕΚΟ.

Η ΝΔ, έχοντας σα δεκανίκι τα κόμματα που στηρίζουν τις στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου και τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, «προσπαθεί να διαμορφώσει συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, με στόχο την παραπέρα συρρίκνωση του βιοτικού επιπέδου και των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, κατά συνέπεια την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου».

Απέναντι σε αυτό το αντιλαϊκό μέτωπο, τονίζει η Ομοσπονδία, «μοναδικός υπερασπιστής των εργαζομένων, μοναδικός εκφραστής των αγώνων για να επιβληθούν νέα δικαιώματα που απαιτούν οι σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης στέκεται το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα». Το ΠΑΜΕ «συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας τους αγώνες του ενάντια στην πολιτική έντασης της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης, διοργανώνει - σε συνεργασία με την Παναγροτική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) και τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων (ΣΕΔ ΕΒΕ) - στις 10 Σεπτέμβρη συλλαλητήριο αντίστασης, ενάντια στις αντεργατικές επιλογές κεφαλαίου και πολιτικών του εκφραστών».

Αναδεικνύοντας τη σημασία του συλλαλητηρίου, η Ομοσπονδία τονίζει ότι «μπορεί και πρέπει να αποτελέσει σταθμό στους αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, μπορεί και πρέπει να δώσει ώθηση στους αγώνες του εργατικού κινήματος, να δυναμώσει το στόχο της ταξικής αντεπίθεσης. Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στο Πανεργατικό Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, στις 10 Σεπτέμβρη, στις 6:30 το απόγευμα, στην κεντρική πύλη του λιμανιού της πόλης, σηματοδοτεί την απόφασή μας να αντισταθούμε στη νέα αντεργατική επιχείρηση, είναι ένα ακόμη αγωνιστικό βήμα προβολής των αιτημάτων που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης».

«Η Ομοσπονδία, με γνώμονα ότι η ενίσχυση του ταξικού πόλου στο συνδικαλιστικό κίνημα και η ενίσχυση των γραμμών του ταξικού αγώνα με νέους μαχητές μπορούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την αντίστροφη μέτρηση, προϋποθέσεις που θα φέρουν την εργατική τάξη στο προσκήνιο, θα κάνουν πιο αποτελεσματικούς τους αγώνες για νέα δικαιώματα, σας καλεί σε προσκλητήριο αγώνα για τις 10 Σεπτέμβρη», καταλήγει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.