Αγωγές από τους συγγενείς των θυμάτων
Τετάρτη 24 Αυγούστου 2005

Eurokinissi

Αγωγές προτίθενται να καταθέσουν οι συγγενείς των θυμάτων προς κάθε κατεύθυνση. Σύμφωνα, μάλιστα, με δημοσιεύματα του κυπριακού Τύπου, έχουν επιστρατευτεί, όχι μόνον Κύπριοι, αλλά και Ελληνες και Αμερικανοί δικηγόροι, προκειμένου να εκπροσωπήσουν του συγγενείς των 121 επιβατών του μοιραίου «Boeing», ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Οπως δηλώνουν οι συγγενείς των θυμάτων, τα χρήματα δεν είναι ικανά να αναπληρώσουν τους δικούς τους ανθρώπους που χάθηκαν, μόνο να ελαφρύνουν κάπως την άσχημη οικονομική κατάσταση, στην οποία ήρθαν πολλές οικογένειες, μετά το τραγικό συμβάν. Οι αγωγές που θα κινηθούν ενδέχεται να καταφέρονται κατά της εταιρίας «ΗΛΙΟΣ», της Κυπριακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και της κατασκευάστριας εταιρίας «Boeing».

Στο μεταξύ, μεταφέρθηκαν ακόμα 27 σοροί θυμάτων μετά το τέλος της διαδικασίας ταυτοποίησης με C-130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Οι σοροί, που βρίσκονται σε ιδιωτικό νεκροτομείο που ενοικίασε το υπουργείο Υγείας, θα παραληφθούν από τους συγγενείς τους, προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα δέοντα.